Missa inte – redax tips vecka 31

Den här veckan är det tre damer på Hbl med fingret på pulsen som delar med sig av sina tips – missa inte knasiga tyska filmer, designmarknader och gamla smörballader som gjort bröllop kärleksdrypande!

Sofia Holmlund, webbredaktör

MUSIK Bobby Womack närmar sig 70, men vad gör det! Nya albumet The Greatest Man in the Universe är samproducerat av Damon Albarn. Se Bobby på Flow!

TIPS Det är något speciellt med att se film under bar himmel. På söndag visas den roliga tyska filmen Soul Kitchen på WDC-paviljongen.

GILLAR @jackyblack levererar oneliners : " I hate when I am about to hug someone really sexy and my face hits the mirror".  

PLUS Taiwanesikt te med bubblor, kan det vara något? I alla fall bjuder ett kafé på Eriksgatan nu ut drycken!

****

Jenny Jägerhorn, journalist

MUSIK Jag har svenska Chechens och Carlis låt EPA på hjärnan, och när de sjunger "Du är långsam, du är tröttsam, men jag låter dig gå tom …" tänker jag vissa morgnar att de sjunger om min hjärna.
 
TIPS Missa inte Glaspalatsets designmarknad som pågår fram till lördag. I samband med den ordnas också för första gången i Norden en filmfestivalen Fashion Film Festival.
 
GILLA Brooklynbandet Friends video His Girl är bara sjukt skön och sjuder av 80-tal. Vi ser frontfiguren Samantha Urbani genom Instagramlinser, men på Flow-festivalen ser vi vad det superhajpade bandet går för på riktigt.
 
BONUS Stadsdelsfestivalen Kallio Block Party kör i gång på lördag med musik, konst och hålligång på Vasagatan. 
 
****
 
MUSIK I min nygifta skalle ekar ännu tonerna av Blood, Sweat and Tears' smörsångsklassiker från 1968 You Made Me So Very Happy.
 
TIPS Inte lämnat soffan sedan OS började? Gör en utflykt till Ishallen i helgen och följ med Hookup 2012, årets största skateevenemang i Finland. Urbana atleter tävlar i finska mästerskapen och mer eller mindre erfarna åkare bjuds på tips och tricks. 
 
GILLAR @Mark_Levengood kommenterar mottagandet av sommarens två turnerande oldies but goldies: "Madonna (53) möts av 'Lägg ner, gamla kvinna'. Springsteen (63) möts av Viagra-stående ovationer av poprecensenterna (73). Gubbröra."
 
PLUS Gatorna ligger inte längre kusligt öde när man lommar iväg till jobbet och folk köar åter för sin morgonlatte. Välkommen tillbaka, kära vardag!