Redax tips och tweets för vecka 28

Fredagspanelen tipsar om akustisk gitarr på klipporna i Sibbo och nordisk design i Esbo. Dessutom bjuder de på ett citat av Paolo Coelho.

Madeleine Nygrund, Webbproducent

MUSIK En av de bästa skivorna i år är definitivt Det definitiva drevet med norrländska Magnus Ekelund & Stålet. Första singeln Supernova, har redan snurrat i mitt huvud ett par månader.

TIPS Tipsar om utställningen Nordisk design i dag som nyss öppnade på moderna museet Emma i Esbo.

GILLAR @jasontimbuktu: "Köpte Fredmans Epistlar på antikvariatet i Visby och måste utan minsta tvekan påstå att Bellman är den törstigaste svensken [som] någonsin levt."

PLUSSET Älska Centralparken! Hoppas folk förstår vilken lyx det är att det finns tusen hektar natur att springa, cykla och gå i, så nära Helsingfors centrum.

***

Hanna Rundell, Inrikesjournalist

MUSIK Just nu lyssnar jag på skåningen Jonathan Johansson som spelar på musikcaféet After Eights innergård under Jakobs Dagar i Jakobstad den 19 juli.

TIPS Själv åker jag för första gången till åländska Jurmo. Jag uppmanar alla andra att göra samma sak. Go kreisi! Åk till en by du aldrig besökt och tala med originalen på det lokala haket. Jag rekommenderar Kalkstrand, Mäntsälä eller Larsmo. Kanske slås du av något nytt.

GILLAR Paolo Coelho twittrar om livet: Life is joy. Don't convince yourself that suffering is part of it.

PLUSSET Längtar efter att få tvätta trasmattor på en brygga. Finns det verkligen ingen som kan uppfinna en totalt miljövänlig såpa?

***

Julius Uusikylä, Layoutjournalist

MUSIK I huvudet ringer Så skimrande var aldrig havet och The River framförda med allsång och akustisk gitarr ekandes över Sibboklippor en lördag klockan 2.23. Boothill på Lönnrotsgatan gör comeback med gratis livemusik på fredagar! Akustiskt i kväll åtminstone.

GILLAR Mitt i prick av Stbl-chefredaktör @idamirjam: "Den som har hittat på att Ikeas påslakan inte ska ha hål i övre hörnen borde brinna i helvetet."

Plusset På semester? Webbuppkoppling på mobilen är ett ypperligt sätt att få senaste lokala väderprognoser och slå upp fågelarter när man rör sig bortom civilisationen. Glöm däremot Facebook, e-post och annat strunt och nå den ännu för ett par år sedan självklara semesterisoleringen.