Redax tips och tweets för vecka 29

Batman, Lenin-park, bingo på Shanghai Cowboy, Gaza-längtan och nylansering av No Doubt finns bland redaktionens tips den här veckan!

Martina Moliis-Mellberg, tv-redaktör

MUSIK: Den kaliforniska duon Pomplamoose har vävt ihop Gotyes Somebody That I Used To Know och Carly Rae Jepsens Call Me Maybe till en popdröm som det bara inte går att sluta lyssna på.

TIPS: Äntligen är det dags för den sista delen i Christopher Nolans dystopiska Batman-trilogi. Jag har redan min biljett till lördagens kvällsvisning säkrad, så nu hoppas jag bara på ännu mera regn för att den rätta Gotham-känslan ska infinna sig.

GILLAR: @owenpallett: ”This song I'm writing is so sad I'm tempted to sing my actual phone number at the end just in case you wanna call and talk about it”

PLUS: Podcasten WTF with Marc Maron bjuder på timslånga intervjuer med komiker och annat löst pack och NPR:s dylika Pop Culture Happy Hour tar sig an popkultur av alla de slag med humor och intellekt. Bägge rekommenderas varmt.


****

Rasmus Kyllönen, layoutjournalist

MUSIK: Veckan har präglats av en fläkt från det förflutna. Det första stänket nostalgi bjuder No Doubt på, som efter en paus på tio år är tillbaka igen, som om det var i går. Gwen Stefani på videon till “Settle down” är förevigt ung.


TIPS: Låt det sen vara ett tecken på att man blir äldre, men att restaurang Shanghai Cowboy ordnar bingo varje måndag ger trevligt pirr i magen.

GILLAR: Doftjätten Axe har äntligen dumpat sina sexistiska reklamer. Nu har man fått Kiefer “24” Sutherland att minnas tillbaka på varför han aldrig frågade chans på sin ungdomsförälskelse. “Om jag gjorde det igen, skulle jag göra det annorlunda” (och förstås med hjälp av lite Axe). Att en reklam är så insiktsfull är en bedrift.


PLUS: Nostalgi och sentimentalitet i all ära, men bäst att blicka framåt, ändå. Årets bästa tidpunkt är här: dags att köpa en ny TOM kalender!


****

Lucas Dahlström, redaktör

MUSIK: Milk Coffee & Sugar heter den franska hiphop-grupp jag helst lyssnar på just nu. Sången Premières fois dunkar bra i takt med det till synes eviga sommarregnet.

TIPS: För alla er som älskar musik med mycket bas ordnas evenemanget Alppimuisto 2012 i Alpparken på lördag med start klockan 12 på dagen.

GILLAR: "Fan så fint att vara här igen gulle-Gaza! Saknat dina ständiga power-cuts, ditt hav och att vakna av israeliska F16. "  
Frilansjournalist @helenahagglund twittrar från Gaza.

PLUS: Leninparken bakom Borgbacken måste vara en av de bästa parkerna i Helsingfors. Fint och lite avsides på soliga sommarkvällar med skrik från berg-och dalbanan som bakgrundsmusik. Muy bien!