Vi använder cookies på våra sajter för att ge dig en bättre upplevelse.
Jag godkänner
Läs mer
Första sidan
Prenumerera
Kundservice
Annonsera
Ta kontakt
Min prenumeration
Jobba hos oss
e.hbl.fi
Om Hbl
Kortet.fi
På TV i dag
Nyhetsbrevet
Nyheter
Lokalt
Opinion
Sport
Kultur & nöje
Livsstil
Bloggar & poddar
HBL TV
Nyheter
Lokalt
Opinion
Sport
Kultur & nöje
Livsstil
Bloggar & poddar
HBL TV
Livsstil
Mat & dryck
Resor
Mode
Trafik & motor
Hobby
Boende
Vin & öl
Fler val
Båtar
Boende
Familj
Hälsa
Hobby
Husdjur
Inredning
Jubileum
Jul
Lucia
Mat & dryck
Matrecept
Mode
Natur
Påsk
Personintervjuer
Reportage
Resor
Restauranger
Samhälle
Spel
Trafik & motor
Vin & öl
Felmeddelande
User error
: Failed to connect to memcache server:
localhost:11211
in
dmemcache_object()
(line
415
of
/srv/gamla-sites/docroot/sites/all/modules/memcache/dmemcache.inc
).
Matrecept
26.1.2016 16.42
26.1.2016
Dags för vardagsmat
Säsongens råvaror är kål, lök och rotsaker såsom kålrot, rödbeta och palsternacka och potatis. Citrusfrukterna är som godast just nu och gör sig bra i en dessert.
22.1.2016 15.05
22.1.2016
Matnyhet: Drick din fastlagsbulle
Efter semmelwrappen kommer nu fastlagsbulle i smoothieform.
26.1.2016 16.26
26.1.2016
Gott plock till nyårsafton
Ännu hinner du lyxa till kvällens nyårsservering med smakliga salta bitar och en sprakande efterrätt. Recepten är baserade på ingredienser som ofta redan finns hemma i kylskåp och skafferi.
23.12.2015 10.56
23.12.2015
Glöggen i år smakar apelsin och choklad
Här är årets glöggtips av HBL:s vinskribent Georg Borgsström.
19.11.2015 13.04
19.11.2015
Måltid, möte och svenska över en soppa
Hur lär man sig språket och blir en del av samhället om man inte kan umgås med dem som bor här? Det frågade sig svenska Ebba Åkerman och startade Invitationsdepartementet som sammanför folk kring en middag.
6.11.2015 17.13
6.11.2015
Ta del av marthornas höstliga recept
Höstens marthamatkorg är fylld av rotsaker, kål, lök, lamm, bär och äpplen, päron och plommon.
6.11.2015 05.35
6.11.2015
Här är receptet på svenska dagen-bakelsen
Här är receptet på svenska dagen-bakelsen med havtorn och vitchoklad av Ellen och Nina Klärich
5.11.2015 14.50
5.11.2015
KAJ provsmakar vinnarbakelsen
Humortrion från Vörå betygsätter vinnarbidraget i HBL:s prestigefyllda bakelsetävling och klämmer i med Modersmålets sång.
2.11.2015 16.16
2.11.2015
Vilken bakelse är fagrast – och godast?
Snart klarnar det vem som har skapat det vinnande konceptet till årets svenska dagen-bakelse.
29.10.2015 15.34
29.10.2015
Bakelse 4: Svenska dagen-bakelse med päron och mandel
Svenska dagen-bakelse med päron och mandel av Jessica Nordlund
2.11.2015 21.59
2.11.2015
Bakelse 3: Svenska dagen-bakelse med tranbär och tjinuski
Svenska dagen-bakelse med tranbär och tjinuski av Anna Aakula
29.10.2015 15.07
29.10.2015
Bakelse 2: Svenska dagen-bakelse med äpple och ost
Svenska dagen-bakelse med äpple och ost av Teresa och Henrika Paulig.
29.10.2015 15.01
29.10.2015
Bakelse 1: Svenska dagen-bakelse med havtorn och vitchoklad
Svenska dagen-bakelse med havtorn och vitchoklad av Ellen och Nina Klärich
6.11.2015 15.28
6.11.2015
En knöl för varje tillfälle
Kokt eller stekt, på friland eller i pallkrage, utan eller med skal, pikkalaka eller lakaveeton, Timo eller Siikli?
9.10.2015 11.43
9.10.2015
Mat á la Strömsö
26.9.2015 19.22
26.9.2015
Skaldjuren håller dig pigg och glad länge
Senast i oktober är det dags för skaldjursveckor. Då ska man äta musslor, snäckor och ostron för att...
6.8.2015 13.35
6.8.2015
Torsdagsmat: Enkla tips för vardagen efter semestern
Trögt att komma igång med vardagsrutinerna efter semestern? Med god planering och enkla medel fixar du lätt veckans familjemiddagar.
31.7.2015 15.43
31.7.2015
Nu lyser kantarellen – vi har recepten
Efter en regnig sommar följer ofta en svamprik sensommar som tröst. Favoriten gul kantarell lyser up...
30.7.2015 15.25
30.7.2015
Torsdagsmat: Mamma Peggys recept till heders
Här är några av Alexander Gullichsens favoriter ur hans mammas vardagsrepertoar.
23.7.2015 16.08
23.7.2015
Frossa i vitaminrika desserter
Den dagliga rekommendationen är ett halvt kilo grönt, frukt och bär, och den här tiden på året är...
16.7.2015 13.18
16.7.2015
Tomatbröd och gurksås till glassen – vi har recepten!
Lind's kök är den lilla restaurangen i Närpes som lockar både inhemska och utländska gäster. Ge...
14.7.2015 09.04
14.7.2015
Grillat är gott
Här bjuder vi på grillade lammfärsbiffar med ansjovissås, grillad nypotatis, grillad fänkål och en somrig salsa.
9.7.2015 15.55
9.7.2015
Glada Laxen lockar med smörstekt abborre
En glad lax har klivit iland på Bärö och förvandlat en genomtråkig sjöbevakningsstation till en popu...
5.7.2015 23.49
5.7.2015
Semestermat för latmaskar
Under sommaren är det härligt att äta god mat och njuta länge vid bordet, men att stå i timtal framf...
29.6.2015 22.02
29.6.2015
Bistromaten är snabb och genuin – tre enkla recept
Man antar att ordet bistro kommer från ryskan och betyder snabb. Efter Napoleonkrigen ockuperades Paris av ryska soldater som ville ha rejäl mat som skulle serveras i rask takt.
18.6.2015 16.48
18.6.2015
Personliga favoriter i midsommarbuffén
Midsommardukningens måsten ser olika ut. Där den ena aldrig skulle fira utan jordgubbar, njuter den...
11.6.2015 15.53
11.6.2015
Från sommartorg till försommarfest
Tänk starka färger och enkla goda smaker på tallriken under den här tiden på året. Sommartorgen bjuder på en ypperlig möjlighet att frossa i färggranna primörer, söta inhemska bär och syrlig rabarber.
28.5.2015 11.03
28.5.2015
Sallader som gör sommaren
Sallad hör sommaren till och kan vara syndigt goda om man anstränger sig lite. Att behandla salladen...
29.5.2015 12.28
29.5.2015
Fira studenten med glass på frysta ärtor och banan
Den gröna ärtan har helt enkelt fått en ny innebörd, nu även i glassbranschen.
24.5.2015 21.11
24.5.2015
Svart quinoasallad med färska plommon och fetaost
Superfoodfröet quinoa, som egentligen är en ört, är helt fri från gluten.
24.5.2015 20.02
24.5.2015
Auberginetacos med fetaost och pinjenötter
Typexempel på tilltugg som är vegetariska utan att man ens reflekterar över det.
24.5.2015 19.59
24.5.2015
Chiapudding med kokos och lime
Chiafröet är ett superfrö som är fulladdat med näring, mineraler och omega 3.
24.5.2015 21.35
24.5.2015
Leila utan tillsatser
Hon må vara känd från tv som bakdrottning, men fräsch mat har alltid legat henne varmt om hjärtat. N...
14.5.2015 14.17
14.5.2015
Pasta med lättstekta primörgrönsaker
14.5.2015 14.15
14.5.2015
Lätt lasagne utan såser
14.5.2015 14.12
14.5.2015
Pasta med gräddig spenat
14.5.2015 20.06
14.5.2015
Lätta upp pastan till våren
Äntligen vår och tid för den lättare maten. Vegetariskt känns hur rätt som helst just nu. Här är tre...
3.5.2015 16.32
3.5.2015
Sparrisen är här!
Sparrissäsongen är just nu som bäst i Europa och den fortsätter långt in på sommaren i Finland beroende på vädret.
23.4.2015 15.50
23.4.2015
Malins fantastiska lökpaj
23.4.2015 15.39
23.4.2015
Key Lime Pie med hallon
Bloggar
Visa fler bloggar
1.2.2016 20.36
1.2.2016
Ungdomar uppskattar tydlig reklam
Nyheter
Transparens är viktigare än objektivitet, säger forskare Vilma Luoma-aho.
Amanda Mannstrom
1.2.2016 23.07
1.2.2016
Frågor och svar om zikaviruset
Nyheter
Om du är gravid ska du inte resa till Latinamerika om du inte måste, säger de finländska hälsomyndigheterna.
Peter Buchert
2.2.2016 09.57
2.2.2016
Som ett lapptäcke i drömmarnas land
Kultur
Lars Huldén hade tänkt sig en forskarbana men blev på köpet älskad författare. På fredag när det är Runebergsdagen, fyller han 90.
2.2.2016 20.21
2.2.2016
Så vill svenska regeringen minska tiggeriet
SVERIGE
Skänk inte pengar i muggen utan stöd hellre organisationer i de utsattas ursprungsländer.
Anna Svartström
1.2.2016 20.31
1.2.2016
Genomskinlig journalistik
Opinion
Nyligen slog en kollega larm om en så kallad advertorial som vi publicerat på webben och som en läsare delat via Facebook, varpå den plötsligt såg ut som en redaktionell text.
Susanna Ilmoni
1.2.2016 12.48
1.2.2016
Tommy Pohjola: Skammen går på torg
Opinion
Graffitikonsten som pekade ut Vandabossar plockades ned och därmed gick staden från en pinsamhet till en annan.
Tommy Pohjola
Hbl - Hufvudstadsbladet