Pasta med gräddig spenat
För 4 personer
350-400 g torkad pasta
1 msk olivolja
svartpeppar
Till spenatstuvningen:
200 g babyspenat
2 msk hackad bladpersilja
1 msk hackad färsk basilika
1 msk smör
1 vitlöksklyfta
2 dl vatten
3 dl grädde, gärna mager
1 tärning grönsaksbuljong
1/2 tsk mald spiskummin
2 msk majsstärkelse + 3 msk vatten
salt och vitpeppar
Att äta till
2 stora, mogna tomater + 1 msk olivolja
färska örter, basilika och bladpersilja
Skölj och grovhacka spenat, persilja och basilika.
Koka pastan, enligt paketets anvisningar.
Fräs spenat-, persilja och basilikahacket med smör i en kastrull. Tillsätt riven eller finhackad vitlök, vatten och grädde efter en knapp minut. Smula i en tärning grönsaksbuljong, krydda med mald spiskummin och koka upp.
Red av med majsstärkelse upplöst i vatten. Sjud stuvningen i 4-5 minuter. Smaka av med salt och vitpeppar.
Stek fyra tomathalvor någon minut i olivolja. Salta snittytorna efter stekning.
Låt den färdiga pastan rinna av i durkslag. Ruska så allt vatten verkligen rinner av. Lägg tillbaka i kastrullen och tillsätt olivolja och svartpeppar.
Fördela pastan i djupa tallrikar och bjud spenatstuvning och stekt tomathalva till. Garnera med basilika och bladpersilja.