Matnyhet: Drick din fastlagsbulle
Efter semmelwrappen kommer nu fastlagsbulle i smoothieform.
I fjol kunde HBL rapportera om semmelwrappen, en modern version av den traditionella fastlagsbullen där grädde och sylt eller mandelmassa rullas in i bulldeg som närmast kan liknas vid en tortilla.
Nu har trenden att modernisera det älskade bakverket gått ett steg längre.
Enligt svenska medier har man i Sverige i veckan lanserat semmelsmoothien. Receptet lyder kort och gott att mixa ihop fastlagsbullar med varm mjölk i en skål för att på så sätt åstadkomma en drickbar variant av fastlagsbullen.
Bakom idén står Thimons konditori i Nässjö, Sverige.
– Man försöker hela tiden hitta på nya saker och tänka nytt. Jag tänkte på en gammal hetvägg, där man äter semlan i en tallrik med varm mjölk, säger cafeägaren Markus Ekelund till Expressen.
Så hur smakar det då? På HBL:s redaktion har vi ännu inte haft möjlighet att testa. Därför uppmanar vi nu er läsare att pröva receptet och skicka in era åsikter, gärna med bildbevis, till webb@hbl.fi