Key Lime Pie med hallon
För 4–6 portioner, 45 minuter
Amerikansk klassiker som är omöjlig att låta bli att älska. Här har jag piffat till den med lite hallon.
Botten:
100 g smör
200 g digestivekex
Fyllning:
5–6 limefrukter
4 äggulor
1 burk sötad kondenserad mjölk
Till servering:
vispgrädde till servering
färska hallon
grovt riven mörk choklad
rivet limeskal
Smält smöret. Kör kexen i en mixer och häll ned smöret. Mixa till en smulig deg. Tryck ut degen i en smord pajform med löstagbar kant eller små portionsformar. Grädda i 200 grader i 10 minuter. Låt svalna medan du fixar resten. Riv skalet på limefrukterna. Pressa sedan ur saften tills du har drygt en deciliter. Blanda saft med rivet skal. Vispa äggulorna ljusa och fluffiga. Häll i kondenserad mjölk, lite i taget och fortsätt likadant med limesaften. Häll upp smeten i pajskalen och grädda i 15-20 minuter. Låt svalna. Garnera med hallon, choklad och rivet limeskal. Servera med vispad grädde.