Lätt lasagne utan såser
För 4 personer
750 g grynost, 4 procent
ca 200 g (9 st.) torkade gröna lasagneplattor
600 g mogna tomater
1 kruka färsk basilika
1-2 msk olivolja
3 dl riven ost
salt och peppar
Att äta till
sallad eller råkost
Häll upp olivoljan i en skål. Skiva tomaterna tunt, ta inte med första och sista skivan som mest är skal. Strimla nästan all basilika. Spara några blad till garnering.
Pensla botten på en ugnssäker form med olja. Lägg ett lager tomatskivor tätt i formen som motsvarar tre lasagneplattor. Lägg tre plattor ovanpå tomaterna. Pensla med olja. Fortsätt med ett lager keso, tomat, basilika, salt och peppar. Därefter två lager till på samma sätt. Avsluta med keso och riven ost.
Grädda mitt i ugnen i 35 minuter på 175 grader. Som alla lasagner bör den få några minuter att sätta sig innan den serveras. Garnera med basilika och servera en sallad eller råkost till.