Det här är jag, säger Krista Siegfrids om Barbiedockan hon fått av ett fan. Foto: Sari Gustafsson/Lehtikuva

Krista siktar på seger i kväll

Fullt ös. Det lovar Krista Siegfrids bjuda på i kvällens final i Eurovision Song Contest. Hon tävlar för att vinna, och sticker inte under stol med att hon vill representera Finland också nästa år.

– Folk börjar bli trötta. Jag hoppas ingen skadar sig, att någon går och vrickar en fot. Det är sådana smågrejer som kan hända när folk är trötta, men nog tror jag att det ska gå bra, säger Krista Siegfrids mellan genrepen inför kvällens final i Eurovision Song Contest.

Hon säger att hon också själv börjar bli trött, men att hon nog ska orka ett par dagar till. Ändå ser hon inte särskilt tärd ut. Snarare fräsch och nymejkad, och hon är som vanligt på strålande humör. Men så upplever hon också att det är det här hon är född till att göra.

– Det har varit så roligt, jag har träffat så mycket nytt folk och vi har haft så himla kul. Jag kommer aldrig att glömma det här, det här har varit det bästa som har hänt. Jag vill vara med också nästa år. Varje år! För det här är på riktigt härligt. Det känns som att jag är på rätt plats. Jag trivs här, säger hon.

Uppträder som fyra

I kväll uppträder hon som fjärde bidrag i finalen. Det har varit diskussioner om att startnumret är ofördelaktigt, men det tycker inte Krista. Hon är nöjd med placeringen SVT gett henne i startfältet.

– Jag förstår inte vad alla "jåmar" om. Jag tycker att det känns riktigt bra eftersom de satt alla bra nummer som en klump där i mitten, och då tycker jag inte att de sticker ut. Medan vi är ensamma i början med en massa ballader och spränger banken.

Hon erkänner utan omsvep att hon siktar högt i kväll.

– Är man med i en tävling är det väl klart att man vill vinna. Men jag kommer att vara lycklig vad som än händer för det här är We Are One, det är en enda stor fest och det är många bra bidrag med så det är svårt att säga hur det går.

Hejar på Norden

Själv hoppas hon att det är ett nordiskt land som kammar hem segern eftersom det enligt henne är där de bästa låtarna finns i år. Hon tror att all publicitet som varit kring det finländska bidraget i slutändan är något positivt.

– Det där kan man spekulera mycket om, man vet aldrig. Men jag tror ändå det är en bra grej att Finland syns och sticker ut. Det är också sådan jag är som person. Jag tycker om att hitta på crazy upptåg. Jag tycker om då det är fullt ös och alla galna idéer kommer från mig. Nu har jag ett galet team också och vi gör allt tillsammans. Vi är här för att ha roligt och njuta. Vi tar ingen stress. Det tror jag också märks och det har folk uppskattat, säger hon.

Webbfråga: Vilket land tror du vinner Eurovision Song Contest i kväll?