FOTO: LEHTIKUVA/AFP PHOTO/SCANPIX SWEDEN/JONAS EKSTROMER/SWEDEN OUT

Lång väntan på Victorias födelsedag

På söndagen firade Sveriges kronprinsessa Victoria sin 36-årsdag på Öland. Redan flera timmar innan kronprinsessan kom ut för att ta emot gratulationer väntade flera hundra människor på henne utanför Solliden.

Tio över två svensk tid visade sig Victoria med prins Daniel och kungaparet vid sin sida. De hade Estelle med sig. Victoria bar en ljusrosa klänning, Daniel blå kostym, och Estelle en vit spetsklänning.

Kungen höll ett litet tal och sa att det var trevligt att se så många. Han var på skämtsamt humör och sa att han ska göra en liten kupp och intervjua kronprinsessan.

– Hur känns det i dag, har du fått många klappar? frågade han.

Han lät henne inte svara utan gick vidare till Estelle.

– Kanske vill du säga något Estelle?

Men det ville hon inte.

Arrangören räknade med rekordpublik till kvällens hyllningskonsert. Bland artisterna som underhöll fanns Darin, Robin Stjernberg, Emmelie de Forest och Louise Hoffsten.

Många av dem som kommit för att fira Victoria var väl förberedda på att vänta och hade med sig campingstolar och fika. Systrarna Berglund från Frillesås utanför Kungsbacka har förberett sitt besök här i veckor, berättar deras mamma Åsa Berglund. Flickorna har klippt och klistrat stora pappershjärtan i rosa som de vill ge Victoria i present. Treåriga Emma har funderat på vad hon vill säga till Victoria:

– Grattis, det ska jag säga till henne.