Foto: Hbl-arkiv/Cata Portin

Studie: Festivalbesökare hoppas på sex

En internationell studie genomförd av den europeiska dejtingsajten C-date visar att det är mer än kärlek till musik som lockar folk till sommarfestivalerna. Majoriteten av festivalbesökarna hoppas nämligen på tillfälligt sex.

Festivalsäsongen är i full gång och många ser fram emot att se sina favoritband uppträda. Men många ser fram emot mer än så. 

En undersökning som genomfördes i tretton länder (Sverige, Norge, Danmark, Österrike, Belgien, Frankrike, Tyskland, Italien, Nederländerna, Polen, Schweiz, Australien och Brasilien) visar att förväntningarna på en äventyrlig festivalkväll är störst bland kvinnor.

Över sextio procent av alla kvinnliga festivalbesökare hoppas nämligen på spänning i tälten. Hälften av männen har samma förhoppningar.

- Sex och rock har länge varit en given kombination och drömmen om den lever i högsta grad fortfarande, säger Mikael Baek, Sverigeansvarig på C-date.se.

Undersökningen visar att de flesta betraktar musikfestivaler som en möjlighet till kärlek, sex och spontant häng. Drygt hälften (55 %) av alla som deltog i undersökningen, alltså både personer som besöker och sådana som inte besöker festivaler, associerar musikfestivaler med sex med en tillfällig partner.

Holländarnas, tyskarnas och belgarnas förväntningar toppar jämförelsen.

1. Holländare 82 %

2. Tyskar 62 %

3. Belgare 60 %

Åttatusen personer deltog i undersökningen.