Jucci Hellström tillsammans med Krista Siegfrids Team Ding Dong. Foto: Heidi Hakala/Lehtikuva

Krista har livvakt i Malmö

Iklädd svart kostym, mörka solglasögon och armarna strängt korsade över bröstet står Krista Siegfrids livvakt och vakar över allt som sker omkring henne.

I Malmö har Krista Siegfrids med sig sin egen livvakt, en iögonenfallen lång och vältränad kille vars hela uppenbarelse väcker respekt. Bakom den stränga uppsynen visar det dölja sig en trevlig person vid namn Jucci Hellström. Han är ursprungligen från Hangö och jobbar egentligen som personlig tränare, bland annat för Krista Siegfrids.

– Eftersom jag också är utbildad bodyguard och det är så många som friar till henne hela tiden och det går så crazy till så ringde de mig och frågade om jag kan komma och sköta säkerheten, säger han.

Du behövs på riktigt alltså? Det är inte bara en kul showgrej?

– Nå, nog är det ju en showgrej, det är ju när det ska vara lite show som jag står med, erkänner han.

Så du har inte behövt ingripa på allvar någon gång?

– Nej, inget aggressivt, jag är mera med i showen. Här är mest trevliga fans. Det är Eurovision och en glad tillställning, det har inte varit några tokiga fans på det viset. De har så bra säkerhet här också så jag behövs ju inte på det sättet. Det är bara glada människor som kommit fram och tagit foton. Populär är hon ju, säger han.

Hellström och Siegfrids träffades 2009 när de båda medverkade i musikalen Play Me på Svenska teatern. Hellström säger att han gjort ett par tre musikaler vid sidan om jobbet som tränare. Dessutom har han medverkat några gånger i den finska Eurovisionsuttagningens semifinaler i bakgrunden av numren, till exempel i Niina Tapios bidrag 2006. Han är också en av grundarna av showdansgruppen Scandinavian Hunks.

Träningen är inget han och Krista Siegfrids hoppar över under Eurovisionsveckan i Malmö, utan de använder flitigt hotellets gym.

– Lite måste man alltid träna. Det händer så mycket här och det är ett bra sätt att komma bort från allt och nolla huvudet. För att orka och få energi är det alltid bra med lite träning, säger han.

På frågan vilken hans egen relation till Eurovisionen är svarar han att han sett på tävlingen ända sedan han var liten, och nämner Carola och Herreys som artister han minns.

Vilket är din favoritlåt i årets Eurovision då?

– Nog är det Krista förstås. Jag har visserligen inte hört alla låtarna, och Krista kanske inte tycker om det här nu, men jag måste ju säga att jag tycker om Danmark. Krista tycker i och för sig också om Danmark, men det är ju en tävling …