Foto: Lehtikuva/Sari Gustafsson

Krista har talförbud dagarna innan tävlingen

Några dagar innan Krista Siegfrids ska tävla har hon blivit ordinerad talförbud av en läkare.

I den finska Eurovisionsdelegationen i Malmö råder ändå ingen panik.

– Jag träffade Krista till frukosten och hon mår bra. Hon har inga förkylningssymptom så det är ingen panik. Med talförbudet vill vi försäkra oss om att hon är i skick till semifinalen på torsdag, säger den finska delegationens presschef Aila Havia-Venäläinen.

I dag var det planerat att Siegfrids och hennes team skulle träffa den finländska och internationella pressen i centrala Malmö. På grund av hennes tillstånd ställdes intervjuerna in. Under de hektiska dagarna i Malmö inför Eurovisionens slutspel har Siegfrids arbetat 12–14 timmar långa dagar.

– I helgen stod hon på röda mattan i närmare en timme och gav ett trettiotal intervjuer, vilket var påfrestande för rösten. Hon är väldigt social och plikttrogen och vill göra allting så bra som möjligt, så det krävdes att någon utomstående sade till henne på skarpen att vila rösten och ta det lugnt inför semifinalen, säger Havia-Venäläinen.

Också Eurovisionsbrudens tärnor håller en vilodag i dag. Ikväll avgörs den första semifinalen med start klockan 22 finsk tid.