BITEN. Anthony Listro samlar data för sitt evighetsprojekt om HIM.

HIM blev Anthonys livsverk

Anthony Listro, 25, från Florida, har för första gången rest utomlands tack vare finska rockgruppen HIM. I åratal har Listro också jobbat på världens mest utförliga hemsida om bandet. Men blir den någonsin färdig?

Hur fann du HIM?  "Jag såg dem i tv-programmet Jackass 2000, när jag var 13. Sedan läste jag om Bam Margera i en skate­boardblaska, där han snackade om Ville Valo och HIM."

Varför blev det just HIM?  "På den tiden var de amerikanska topplistorna proppfulla med popband. Villes mix av texter och musik var något helt annat än den skitmusik som kallades för rock i Staterna år 2000. Låtarna var ju catchy och bra."

Hur länge har du jobbat med din hemsida om HIM?  "Jag har kallat den för min Chinese Democracy (syftar till skivan av Guns N’ Roses som tog fjorton år att ge ut). Jag började när jag fyllde 13, men ingen tar en tonåring på allvar. Därför har det tagit tid."

När finns sidan online? "Jag vet inte. Ju mer stoff jag hittar, desto mer nytt dyker upp. Jag har varit lyckligt lottad som fått så mycket information av personer som jobbat med killarna även före HIM."

Vad har bandet gett dig? "Massor av vänner från USA och Finland som jag inte mött utan dem. Ibland kan man väl tröttna på de gamla låtarna, men när det kommer nytt stoff väcks intresset till liv igen. Därför håller man på med det här. Ärligt talat vet jag inte ens om bandet finns kvar när jag äntligen är klar …"