TRIPP, TRAPP, TRULL. Masu, Nicke och Andrea är veckans trio.

Redax tips, tweets och tankar vecka 50.

Redax är i redan julstämning.

MARIANNE SUNDHOLM, nyhetsjournalist

MUSIK: Pinar min familj med A Very Special Christmas, album 1, det röda. Min julstämning levereras av The Pointer Sisters, Eurythmics, Bruce Springsteen och Run DMC direkt från 1987.

TIPS: Ekologiska julklappar, mässar alla. Enklaste är att ge mat: iväg till Slakthusets matmarknad på söndag.

GILLA: Instagramfreaks! Räcker inte alla timmar per dag på appen? Gör om självporträtten till magneter och glasunderlag, det finns mängder av tjänster som gör instagramklappar. Googla.

PLUS: Helsingfors behöver en julkonsult. Vindpinade försäljningskojor, usel julgatuöppning och inte en glögg i sikte. Jag kompenserar med att intensivpynta hemma.

*** 

NICLAS LÖNNQVIST, sportjournalist

MUSIK: Vi lever den tiden på året när det är dags att gräva fram världens bästa julskiva A Christmas Gift For You from Phil Spector. Odödliga klassiker med bland andra The Ronettes och Bob B. Soxx & The Blue Jeans.

TIPS: Paskalista på Radio Helsinki på fredagar klockan 15 med Ari Peltonen och Dj Pösilö bjuder på det sämsta i musikvärlden – och det är inget skämt.

GILLA: ”Sitter på Lenox Lounge, ett av Harlems mest klassiska ställen. Det ska stänga vid nyår. Allt tidlöst i New York försvinner.” @perbjurman. Aftonbladets korrespondent har sorgliga nyheter för jazzvänner.

PLUS: Inte alls härligt med mycket snö om man bor i villa. Det hade räckt med en snöyra för en vit jul.

*** 

ANDREA SVANBÄCK, kulturjournalist

MUSIK: Jag lever i hoppet om att dokumentären Searching for Sugar Man om Detroitmusikern Sixto Rodriguez som länge antogs vara död ska gå upp på finländska biografer nästa år. Har hans debutskiva Cold fact (1970) ringande i öronen.

TIPS: Mer dokumentärtips! För dig naken är en himla fin film om groende, förbaskat svår kärlek – om att möta en främling och erkänna egna fel och brister. Se den på SVT Play nu!

GILLA: Ska Slitz lägga ner?! Var ska man nu hitta bilder på lättklädda kvinnor och meningslös text?! VAR?!? @Alfredbacka hedrar herrtidningens död.

PLUS: Att SVT:s julkalender anmälts för ockultism känns klockrent. En av de sista debatterna vi hinner med innan jorden går under.