MAJOR KASPER. Check your protein pills and put your helmet on.

Kasper Strömman är veckans dj

Veckans låtlista kommer från formgivaren, illustratören och komikern Kasper Strömman.

Kasper är ständigt aktuell med sin roliga blogg, och nu även med boken The Kasper Strömman Illustrated Design Encyclopaedia – Your Guide To Finnish Design som släpptes tidigare i höstas.  

Men framför allt är Kasper fredags-dj. Listan kommer här:

Benny Sings: Big Brown Eyes (Original version)  "Benny Sings är en holländsk artist, men det är inte många som vet att han faktiskt jobbade som bagare i Åbo i många år. Den här sången handlar om en hund som Benny ofta brukade stirra på då den stod kopplad utanför hans bageri, tills den en dag försvann."

Ariel Pink's Haunted Graffiti: Only in my Dreams  "Det sägs att Ariel Pink skrev denna låt under depressionen på 1930-talet, men den håller sig än idag. Eller kanske kan det ha varit 2008? Ja så måste det ju vara."

Stereolab: Captain Easychord  "Stereolab är fantastisk träningsmuskik. Jag lyssnar ALLTID på Stereolab när jag tränar. Effekten blir att det inspirerar mig till att göra armhävningar med vänstra handen samtidigt som jag skriver dikter med högra."

Salem Al Fakir: Good Song "Salem är en rätt okänd svensk artist och mest känd som bror till Bolibompa-programledaren Nassim. Själv tror jag dock att 2013 kommer att bli året som Salem får genombrott i sitt hemland."

Coldplay: Viva la Vida  "Den här låten tyckte jag hade väldigt mycket potential från första början, men det var inte förrän jag bad Chris (Martin) lägga på lite fioler som den ”lyfte”. Nu låter den väldigt bra, om jag får säga det själv."

Will Smith: Miami  "En låt som jag hörde första gången när jag jobbade som statist på TV-showen Fresh Prince of Bel Air. Det som inte många vet är att låten faktiskt från början hette ”Oregon”, men byttes ut mot Miami i sista stund. Jag kallar förresten Will vid hans riktiga namn, Willard.

Francis Bebey: The Coffee Cola Song  "Under min uppväxt Kamerun var den här låten väldigt viktig för mig. Jag lyssnar ännu också på den då och då på en väldigt repig vinylsingel. Spelas också ofta av Kamerunska fotbollslandslaget på bortamatcher."

Mew: Beach  "En låt inspirerad av de snöiga danska fjällen. För alltid mina tankar till jul, så en självklarhet på denna lista."

BMX Bandits: Beautiful Friend  "De sägs att Tomi Putaansuu från Lordi blev så inspirerad av den här låten att han skrev en uppföljare till sin Eurovisions-vinnar-låt som han kallade ”Soft Rock Hallelujah”. Tyvärr har den aldrig getts ut."

Bill Withers: Lovely Day  "Från början tänkt som titelmusik när Darth Vader tågar in i filmen Imperiet slår igen, men George Lucas krävde att den byttes ut mot Imperial March i sista stund. Vilket är väldigt synd, för Lovely Day är faktiskt en bra låt."