Redax tweets, tips och tankar för vecka 48

Den här veckan får Hbl:s fredagsredaktion benägen hjälp av praoeleven Sofia Wasastjerna som diggar Swedish House Mafia och tidig julshopping.

SOFIA WASASTJERNApraoelev på Hbl:s kulturavdelning

MUSIK: Låten som just nu spelas mest i mina lurar är Don’t you worry child av Swedish House Mafia. Någon som ska se dem den 20.12 när de kommer till Finland?

TIPS: Tänker passa på att börja julklappsshoppingen redan den här helgen. Julstress den sista veckan inför julafton dissas stort!

GILLA: Någon annan som tröttnat på att tio tusen personer på Facebook gillar bilder med text i stil med ”feeling like no one understands you”. Det värsta är att man själv råkar vara en av dessa tio tusen.

PLUS: En fördel med ruskigt väder är att man en får en gratis ursäkt till att bunkra upp med filtar, te och mys framför favoritserien! 

* * * 

RASMUS KYLLÖNENlayoutjournalist

MUSIK: Är svårflörtad vad gäller inhemska artister, men Anna Puu har ändå lyckats med det svåra. Nya plattans Nuori Loiri är en riktigt duglig popdänga.

TIPS: I dessa tider är det bäst att inte ha alltför höga ambitioner med fritidsprogrammet. Om jag lyckas skaffa mig en ljusterapilampa i helgen ... SEGER!

GILLA: Bromance i regeringen! ”Popped my head into Government Pikkujoulu. In a rush. Sneaked behind the corner and had a romantic dinner w/ FM Tuomioja before others. Fun.” @alexstubb

PLUS: Preventiv framförhåll­ning gäller i vinter. Ett vitaminladdat smoothie­recept varsågoda, från a till ä: Avokado, banan, bipollen, blåbär, ingefära, kiwi, selleri, äppel, äppelsaft. Lycka till! 

* * * 

SYLVIA BJONpolitisk journalist. 

MUSIK: Det är kanske vädret, men Vesa-Matti Loiris baryton sjunger i mitt huvud då jag inser att det är mörkt på hemvägen från jobbet.

TIPS: Konstisen på Braheplan har öppnat, och notera att kaféet håller öppet också på självständighetsdagen, i fall lillajulsveckoslutet är för tungt för motionerande.

GILLA: Jag måste använda usla översättningsprogram för att följa med Baris Pehlivan på twitter, en turkisk journalist som suttit fängslad på grund av sitt yrke, men så länge man har kolleger i fängelse vill man veta hur det utvecklar sig.

PLUS: Om nån ännu går omkring och säljer scoutkalendrar kan jag köpa en! Fattar inte att ingen försäljare korsat min väg ännu i år.