ILSKNA FÅGLAR. Fåglarna må vara ilskna, men människorna är relativt lugna på bokmässan. (Foto: Benjamin Airava)

BOKIT | Vad gör NI på bokmässan?

Många tror att bokmässan bara handlar om böcker och författare, men det finns mer än så att utforska och bekanta sig med. Vissa utställare kan man undra vad de alls gör på en bokmässa.

Utrikesministeriet har ett bås med Europainformation, här finns representanter från olika kloster, Angry Birds, mobiloperatören DNA, Evangelisk-Lutherska kyrkan i Finland, och till och med Iraks ambassad är här. Men vad gör de på bokmässan?

Vad gör Angry Birds på bokmässan?

"Otava har inlett ett samarbete med Rovio, och här på bokmässan marknadsför vi våra nya serietidningar och böcker, som för övrigt är godkända av utbildningsstyrelsen. Vi har också program för barnen här vid vårt Angry Birds stånd", säger Tuula Havas.

Ok, men vad gör Ev. Luth. kyrkan här?

"Vi visar att vi finns, och så marknadsför vi vår nya tv-serie Tornagenterna som kommer att sändas på jul och nyår, 24-28 december och 31.12-4.1 kl 17.40 på Yle Fem. Det är program för barn i skolåldern", säger Anne Hålländer.

Mobiloperatören DNA på bokmässan?

"Vi säljer telefoner och anslutningar, men vi är egentligen på musikmässan", kommenterar "Chigo".

Bland de udda fåglarna märks också spelföretaget Tactics, som är här för att fira att det klassiska brädspelet Kimble fyller 45 år. På lördag ordnar de också FM-final i Kimble.

Skribenten är Hbl:s juniorreporter på Helsingfors bokmässa.