Dance With Dancers är redaktör Jägerhorns tips för lördagen. (Foto: Nationaloperan)

Redax tips, tweets och tankar för vecka 42

Redaktörerna Rundell, Strang och Jägerhorn yrar om veckan som gått, och helgen som kommer.

JENNY JÄGERHORN, musikredaktör

MUSIK: Victoria Bergsmans sköna Hawaiitoner och baleariska rytmer på Taken By Trees nya album Other Worlds ger tröst i höstrusket.

TIPS: I helgen ordnas I love me-mässan på Mässcentret i Helsingfors. För dig som är intresserad av mode, hälsa och skönhet.

GILLA: Antti Hirvonen utmanar alla journalister på Twitter att erkänna sina värsta eller mest pinsamma misstag under #nazisintaistelu. Ja, jag har också syndat. Miljoner/miljarder, ibland är det svårt.

BONUS: Dansa loss med proffs på Nationaloperan på lördag. Den här gången bjuder Dance With Dancers på bland annat avsnitt ur Kenneth Greves nya Snödrottningen och Johan Ingers fantastiska Walking Mad. 

* * * 

JANNE STRANG, journalist & producent

MUSIK: Det har kommit flera intressanta nya album i höst, men jag har retarderat till 1985 och brittiska bandet Shriekbacks fantastiska Oil And Gold

TIPS: På Borgbackens Peacock-teater pågår sedan några veckor Årets komiker-tävling (på finska), som nu kommit till semifinalskedet. På fredag klockan 19 blir det roast. 

GILLA: Jag kan inte bestämma mig för vem som är roligare på Twitter: Jack Black (@iamjackyblack) eller Jim Carrey (@itisjimcarrey). Komedikungarna retweetar dessutom varandras bästa regelbundet. Så familjärt! 

BONUS: Att slå vad om idrott är lite som att vara full på en konsert. Inte direkt fel, men lite respektlöst gentemot dem som uppträder. 

* * * 

HANNA RUNDELL, journalist

MUSIK: Ekenäsbon Frida Andersson sjunger sin nya vackra låt Spår 2 på skönt klingande finlandssvenska. Pluspoäng till västnylänningen i Stockholm!

TIPS: För hög mys- och fnissfaktor i höstrusket: samla några vänner eller släktingar, dela ut yllesockor och stora kuddar att gömma sig bakom. Titta sedan på varandras pinsammaste hemmavideor ur VHS-gömman från 90-talet.

GILLA: Mikaela Sonck slår huvudet på spiken i inlägget om babblig blyghet i bloggen Skrattrynkor och gråa hår.

BONUS: Min cykel är utsatt för en valreklamkupp. Helt trevligt med färggranna sadelskydd, men korgen svämmar över av flyers. Borde kanske tillverka en ”ingen valreklam tack”-skylt.