Någon som minns Hansu & Pirre från Fakta Homma 1986–87? Inte det? Redaktör Svartström gör det!

Redax tips, tweets och tankar för vecka 41

Ockupanter på kärnkraftverk, 80-tals-tv och modeloppis finns på redaktörernas lista denna vecka.

ANNA SVARTSTRÖM, journalist

MUSIK: Marianne Faithfulls röst är som ett mustigt rödvin och båda passar så oerhört bra en regnig höstkväll. Easy Come Easy Go med coverlåtar och manliga gästartister som ofta tar ton högre än hon är favoriten.

TIPS: Se Hansu och Pirre från Fakta Homma live på Kaksi Kanaa. Vi talar 1980-tal.

GILLA: ”Jag kallar mig Uno Sandberg. För att inte väcka misstankar.” Solsidangänget går på högvarv med täta statusuppdateringar på FB. De bästa replikerna i repris.

BONUS: Den där samlarinstinkten som gör att man plockar trattkantareller som besatt för att lagra dem i en trång frys och glömma att använda dem. Hur blev det så?

* * * 

STAFFAN SMÅROS, layoutjournalist

MUSIK: Skulle egentligen lyssna på Raveonettes nya album, men fastnade på Trentmøllers remix av Aly, Walk With Me igen. Känns passligt höstmelankoliskt.

TIPS: Tycker du fortfarande om äkta vara? Gå på filmloppmarknad i Nya studenthusets A-trappa i morgon klockan 15–17. Stanna efter försäljning på Rocky Horror-fest.

GILLA: ”Jag är fortfarande inne på Ringhals efter 27h har de inte hittat oss.” Svenska miljöaktivisten @Isadora_Wronski hade i onsdags lekt kurragömma i över ett dygn på kärnkraftverket Ringhals.

BONUS: Att cykla i höstregnet är underskattat och hur roligt som helst. Klä dig varmt och vattentätt, och kom ihåg att använda lampan om det är mörkt.

* * * 

SOFIA HOLMLUNDwebbproducent

MUSIK: Vi var säkert många som slogs av häpnad av norska Susanne Sundførs mäktiga röst i senaste avsnittet av talkshowen Skavlan. Börja med att lyssna på White Foxes från det färska albumet The Silicone Veil.

TIPS: Fynda märkeskläder billigt på modeloppiset Green Scarf på söndag. Den här gången ordnas det i butiken Helsinki10.

GILLA: New York Times-kolumnisten @nickbilton skriver: Jag undrar om ungar någonsin kommer att använda orden ”spola tillbaka.” (Jag kan ärligt talat inte komma ihåg senast jag använde dem i en mening.)

BONUS: För mig får det gärna snöa redan i helgen. Ser redan fram emot att bära mysiga baskrar och mössor!