"Pöll"-Johan Lindroos är musikführer på X3M.

X3M-Johan är veckans dj

"Twitterberoende musikchef på Radio X3M, som är en verklig allätare vad gäller musik och musikstilar." Så beskriver Johan Lindroos sig själv.

"Musik har alltid varit en otroligt viktig del av mitt liv och kan inte annat än konstatera att utan musik skulle livet vara tortyr. Att få ha ett jobb som till största delen går ut på att få lyssna på musik är som en dröm som är för bra för att vara sann."

"Jag lyssnar konstant på musik och skulle helst ha en låt i bakgrunden dygnet runt. Har dock i praktiken slutat lyssna på hela album på min fritid och har istället Ipoden på shuffle för att varje gång bli överraskad över vilken låt som kommer till nästa."

"Min hobby är att shoppa gamla vinyler med möjligast asiga konvolut från lopptorg för att lägga ut bilder på dem på min blogg."

"Hatar debatter om vad som är bra och dålig musik, för det mig finns det bara musik och en del låtar tycker jag mer om och andra mindre om. Skit i vad andra tycker – det enda som räknas är ju vad du själv får ut av det."

"Att plocka ut bara tio favoritlåtar och artister var en nästan omöjlig uppgift – hundra låtar skulle kanske ge en bättre bild. Därför saknas nu storfavoriter som Rammstein och Metallica, min fetisch för big band musik och 1990-talets eurodance. Med de får jag väl plocka fram nästa gång."

JOHANS LÅTLISTA

1: Machine Head / Davidian: "Machine Head från den tiden då Machine Head var som bäst. Om den här låten inte sätter fart på festen så är du helt enkelt på fel fest! En perfekt låt att vakna till dessutom."

2: Kanye West / Can’t tell me nothing: "Ska det vara rap ska det vara Kanye West! Han är i mina böcker den överlägset bästa hiphop artisten. Ifall du missat Zach Galifianakis video till den här låten måste du kolla den genast!"

3: Leevi and the Leavings / Pimeä tie, mukavaa matkaa: "Gösta Sundqvist var mannen som inte bara skrev briljanta låtar & låttexter utan också mannen bakom historiens allra bästa radioprogram: Koe-eläinpuisto, som faktist går i repris på Radio Suomi på lördagkvällar. Inget annat radioprogram lyckas bjuda på en lika perfekt kombination av fantastisk humor och spot-on låtval som lyckas överraska en lika mycket varje gång. Här en av de mer ledsamma texterna som, tyvärr, känns alltför aktuell i dagens Finland."

4: PMMP  / Jeesus ei tule oletko valmis: "Har du inte bekantat dig med PMMP så är det nog dags nu. Jori Sjöroos briljanta musik i kombination med Paulas och Miras bitska attityd och texter är det bästa som gjorts i musikväg i Finland under de senaste åren, och som för mig hjälper till att fylla det enorma tomrum som Gösta Sundqvist lämnade efter sig. Den här låten är en av mina absoluta favoriter från senast plattan Rakkaudesta."

5: Sepultura / Orgasmatron: "I två års tid var det den här covern av Motörheads låt som spelades på repeat i bilen vart vi än var på väg med pojkarna. På full volym givetvis. I mitt liv kommer den här alltid att vara en ultimat klassiker och ett snabbt sätt att ta sig tillbaka till 1997."

6: Johnny Cash / Delia's gone: "Är nog ingen Cash-nörd, men inser nog att vad man än lyssnar på ifrån hans enorma produktion så är det med 99,9 % säkerhet helt jävligt bra! Hans förmåga att förmedla vilken som helst känsla oavsett om det är roligt, undethållande, vackert eller ledsamt och alltid göra det på bästa sätt är imponerande. Definitivt värd sin legendstatus."

7: Marit Bergman / Eyes were blue: "En låt för söndagmorgon, alternativt då jag är ensam i bilen och kan fälla en tår utan att nån ser mig, bara för att den är så förbannat fin." 

8: W.A.S.P. / I Wanna Be Somebody: "Då jag var sex år gammal släppte W.A.S.P. sitt första album och på någotvis lyckades jag bonga videon till i Wanna Be Somebody, som svepte iväg med mig från första sekunden. Lp:n fanns på biblioteket och jag vägrade gå hem därifrån ifall jag inte fick lyssna på skivan först. Då jag fyllde sju fick jag mitt eget exemplar och kunde igen koncentrerar mig på att låna böcker från bibban."

9: Iron Maiden / Only the good die young: "Jag kan ju inte göra en lista utan Iron Maiden som är det band som jag lyssnat allra mest på genom tiderna. Att välja en absolut favorit är helt omöjligt, så jag fick ta hjälp av slumpen. Det blir ju åndå garanterat ett bra!"

10: Bat for Lashes / Laura: "Avslutar med den senaste singeln av Bat For Lashes. Det här är nog är den vackraste låten jag hört på länge. Speciellt partiet där stråkarna kommer in med sina mörka, riktigt låga, mullrande toner. Så bra att jag dör en smula varje gång jag hör den."