Populär. True Blood är en av de omtyckta serierna som produceras av HBO.

HBO tar över Norden i oktober

Den amerikanska underhållningskanalen HBO, mest känd för serier som Game of Thrones, Boardwalk Empire och True Blood, introduceras på den nordiska marknaden i mitten av oktober.

Kanalen som hittills säger sig ha underskattat hur gärna nordbor vill vara ambassadörer för kvalitet, lanserar en kombination av linjär tv och on demand-lösningar med ett stort bibliotek bestående av bland annat kanalens tidigare serier. Även filmuthyrning kommer att ingå.

De flesta av kanalens premiärer ska kunna ses med finsk eller svensk textning inom ett dygn efter att de haft premiär i USA. Kanalens tjänster ska finnas att tillgå på flera plattformer, bland annat i mobilen, på nätet och via pekplattor. Enligt modellen ska helhetspriset ligga på mindre än 10 euro per månad.

Betalkanalen uppger att deras kontrakt med bland annat Canal+ och Yle fortgår. Public service utgör enligt dem ett "senare fönster" för serierna.

I Norden riktar HBO in sig på en yngre, urban målgrupp som upplever att vanlig betal-tv är för dyr. Bland kommande serier finns storsatningar som Continuum, Hit & Miss och Magic City. I och med den nordiska lanseringen finns HBO nu i mer än 60 länder.