Foto: Lehtikuva/Markku Ulander

Janne Grönroos är veckans dj v. 33

Radio Extrems morgonshow Succémorgon har dragit i gång igen och den här fredagen är det redaktör Janne Grönroos som står för musiken. Janne älskar kommersiell popmusik. Inga b-sidor, inga remixversioner, bara Radio Edit. Vem behöver mer än 4 ackord, om de fungerar? säger han själv.

1. Stiftelsen - Vart jag än går
Låten flirtar med allt från raggare till dansbandsälskare. Det är troligtvis den minst creddiga låten i världen just nu. Det luktar traktorflak och folköl om låten, men då jag aldrig sett mig som en storstadsbo, så passar den mig.

2. Redrama - Kickstart
Ingen i Finland har någonsin gjort en lika bra låt till träning, för och efterfest.

3. The Sounds - 4 songs & a Fight
Du måste ha hörlurar och sitta på en cykel, annars suger låten.

4. Chris Brown - Yeah x3
Tydligen finns det en förbannelse över kombinationen sjungande flickvän och efternamnet Brown. Vidrig människa, men helt fantastisk låt. Perfekt låt att börja och avsluta dagen med.

5. Ane Brun - Du Gråter Så Store Tåra
Anes låt är så melankolisk att det börjar vattnas i ögonen, även om hon sjunger på norska, som är ett hyperglatt språk.

6. Alina Devecerski - Flytta på dig
Sommarens stora hit. Om du bara tänker lära dig ett ord i låten, välj "Hörru!" och säg det med samma attityd. Det tänker jag göra i september när hon kommer till Svenska Talande Klubben.

7. Danny - Amazing
Jo, jag dansar framför spegeln när jag fixar mig, och jo, det är till Dannys Amazing. Och nej, det ser inte alls ut som när han dansar.

8. Avicii - Levels
Den känns gammal och jag skulle aldrig välja att spela just den låten från en playlist. Men den finns med på alla playlists jag gjort det det här året, och varje gång den shufflas fram så inser jag låtens storhet igen.

9. Ed Sheeran - The A Team
Jag kunde valt "Lego House", "Small Bump", "Drunk" eller "You Need Me, I Don't Need You", men det blev "The A Team" eftersom det var låten som fick mig att börja lyssna på Ed Sheeran. Han är den skickligaste singer-songwritern i världen just nu. Hela skivan, "+", är helt perfekt. Inte en dålig sekund.

10. X3m feat. Pandora - Drottningen av Åland
Det kan anses kaxigt att välja en låt där man själv medverkar, men jag kommer aldrig mer i mitt liv att vara med och göra en sommarplåga som blir såhär populär, så jag bryr mig inte.