Herman Lindqvists självbiografi dras in av Albert Bonniers förlag som vill göra "nödvändiga korrigerar i texten". Foto: Christine Olsson/Scanpix

Bonnier stoppar Herman Lindqvist-bok

Förlaget meddelar i ett pressmeddelande att Lindqvist kommande memoarbok Mitt i allt stoppas på grund av att sakfel uppkommit.

- Vi har blivit uppmärksammade på fel i Herman Lindqvists kommande memoarbok Mitt i allt. Vi har beslutat stoppa leveransen av boken och göra nödvändiga korrigeringar i texten, skriver Albert Bonniers förlag i pressmeddelandet.

I måndagens Dagens Nyheter kritiserar författaren Henrik Arnstad i en debattartikel Lindqvist för att på nytt peka ut sedermera professorn Karl-Gustaf Hildebrand som motståndare till att ta emot judiska flyktingar till Sverige 1939, vid det så kallade bollhusmötet i Uppsala. När Herman Lindqvist skrev detta i en bok år 2000 valde hans dåvarande förlag Norstedts att makulera upplagan efter kritik i bland annat Expressen. I sin artikel uppmanar Henrik Arnstad Bonniers att göra samma sak eftersom han anser att Lindqvist i sin nya bok ännu en gång kastar smuts över Hildebrand.

Förläggaren Eva Bonnier säger till Dagens Nyheter att Lindqvist tagit beslutet väl och att han inte vill att något ska vara otydligt