FOTO: Vesa Koivunen

Veckans dj: Joonas Lindgren

OS-aktuella 470-seglaren Joonas Lindgren har gjort veckans fredagslista – förvänta dig reggae, skönt sommargung och Rihanna.

”Olympiaprojektet är som seglare ett rejält äventyr – träningsresorna är långa redan bara på grund av logistiken, man måste planera en massa själv, som hjälp behöver man vänner. Jag har här listat några låtar som vi lyssnat på under årens lopp på resorna.”

Joonas Lindgren seglar tillsammans med sin bror Niklas Lindgren i 470-klassen i OS i London. Även om det inte skulle gå så bra så är det inte brist på glädje – och en skön musiksmak  – hos 26-åringen som studerar på handelshögskolan i Tallin. 

1. Blackalicious  - World of vibrations
Vår Finn-jolleseglare Tapio Nirkko hade under VM i Melbourne 2008 i bruk en riktig hippi-paketbil som han bodde i – där kunde man defintivt inte tänka sig att bo längre tider på hotell. CD-spelaren i bilen var sönder, så varje gång bilen startade börja den här låten spela. Gjorde definitvt ett oförglömligt intryck, och det är inget fel på skivan heller. 

2. Laza Morgan – One by one
Det här var en av våra favoritlåtar i fjol i helsingfors, när vi på grund av hemma-EM tillbringade så mycket tid här hemma.

3. J Boog – Lets do it again
Det här var förra sommarens sommarlåt på Mallorca. 

4. Collie Buddz – What a feeling
Påminner mig om sommaren 2008, när brorsan Niklas förberedde sig för OS (då tillsammans med paret Heikki Elomaa i 470-klassen)

5. Gladiators – Looks is deceiving
Äldre material som jag gärna skulle ha mer på min lista... diggar att lyssna på lite lugnare stuff när jag är hemma. Så här kommer min hösta att låta som efter en tävlingsperiod.

6.  Pepper – Ashes
Pepper hördes ofta i vår asketiska boning under träningslägret i Perth ifjol höst.  

7. Bassmonkeys – Purple Haze (Club Mix)
Så här låter den tyska motorvägen. När vi fick vår första paketbil så väntade båtarna på oss i Italien, och dom skulle vi såklart få hit till Finland. Vi körde med Heikki Elomaa hela natten genom Tyskland med house som bakgrundsmusik.  

8. Rihanna – Where have you been (Jr Blender remix)
Jag hörde nyss den här, Rihanna låter sjukt bra med en lite varmare beat.... vi skulle åka till Karibien för att träna hos seglarkompisar, men deras karriärer tog slut på grund av allvarliga skador, så jag kom aldrig iväg dit.

9. Konshens – Winner
Det här var en stor hit under de försra olympiska spelen, ska se om den blir lika populär den här gången...

10. Loost Koos – Takaisin Tallinnaan
Efter tävlingarna gäller det att igen åka tillbaka till Tallin...