Brinner för Bruce. Amerikanska Kitaen Marie reste till Helsingfors från Norge där hon bor. Foto: Laura Böök

Springsteen lockade folk till Olympiastadion

Förväntningarna bland besökarna på Bruce Springsteens konsert i Helsingfors var höga. I kön fanns både förstagångsbesökare och rutinerade Springsteen-fans.

Det är tre år sedan Bruce Springsteen och The E Street Band senast spelade i Finland. Då var platsen Tammerfors.

På tisdagskvällen flockades folk till Olympiastadion för att se The Boss spela. Fler än 40 000 besökare väntades till konserten.

Dörrarna öppnades klockan fem på kvällen, men redan på eftermiddagen flockades folk till stadion för att köa om bra platser inne i arenan.

I kön står Helena Turunen från Borgå med sina fyra barn. Det blir hennes tredje Springsteen-konsert, medan hennes man som håller på att parkera bilen har sett den amerikanske rockartisten sex gången. För barnen är det däremot en ny erfarenhet.

– För barnen är det första gången, de har tvångslyssnat på Bruce Springsteen hemma. Vi är stora fans och köpte biljetterna direkt när de kom till försäljning, säger Helena Turunen.

I fanclubkön hittar vi ett gäng italienare. Nicola från Brescia i norra Italien berättar att spelningen blir hans 26:e Springsteen-konsert.

– Jag har sett en konsert i Italien tidigare i år och så brukar jag åka utomlands på några konserter. Jag älskar norra Europa därför kom jag hit.

Någon risk för att han får höra samma låtar om och om igen tror han inte det finns.

– Bruce vet att vi följer hans konserter så han byter alltid ut en del av låtarna, man blir aldrig uttråkad, säger Nicola.

Också Olli Haataja en bit längre bak i kön har höga förväntningar inför spelningen.

Konserten skulle börja klockan sju men redan klockan sex steg The Boss upp på scenen och spelade fem akustiska låtar som uppvärmning.

– Alla säger att hans live-konserter är bra. Jag hoppas vi får höra låten Jungleland, säger Haataja.