FOTO: Ragnar Rael

Malin Nyqvist är veckans dj

Varje onsdagkväll tipsar Malin Nyqvist Radio Extrems lyssnare om den bästa musiken just nu – den som inte alla andra spelar.

Om sommarens hitlåt fastnat på loop kan fredagens spotifylista hjälpa dig hitta loss från träsket. Malins lista erbjuder många juveler bland de artister som kommer att spela i Finland i sommar – Father John Misty, The Black Keys och Black Lips är bland dem som man kan bonga live i sommar. Och för dig som gillar Eminem finns det en liten överraskning...

Raw Meat - Black Lips
Känslan när man, för första gången på sommaren, cyklar ner för en backe utan att hålla i styret, det är Raw Meat. Infantilt och samtidigt större än livet. Dessutom har jag en förkärlek för låtar det visslas i.

Best Friends - T.K. Woot
Det är väldigt lätt att göra allvarlig och seriös musik men inte lika okomplicerat att göra enkel och samtidigt ärlig musik. Det blir ofta för krystat och planerat, sådär "titta, titta, vi har hittar barnet i oss!". Den fällan har inte T.K. Woot fallit i, jag köper paketet fullhjärtat och önskar på riktigt att jag också vore deras bästa vän.

Butt-House Blondies -
Ariel Pink's Haunted Graffiti

Första gången jag hörde Butt-House Blondies fick jag en deja-vu känsla. Låten, och speciellt refrängen, påminner mej om en julivecka för över tio år sedan då jag campade med några vänner på mina föräldrars bakgård. Där satt vi i ett mörkt tält, tretton år gammal och rädda för att verka korkade då vi entrade högstadiet. Sedan lyssnade man på klagorock och så kändes allt bättre.  Idag lyssnar jag på Butt-House Blondies och så känns allt bättre.

Gun Has No Trigger - Dirty Projectors
 Ibland är det bäst att sluta svamla och lyssna istället. För detta är bra, utan några förklaringar.

Only Son Of the Ladiesman -
Father John Misty

Jag tycker egentligen inte om ballader, de är ofta för snyftiga och självömkande. Men Only Son of the Ladiesman är min personliga My Heart Will Go On för sommaren.

Pussy Cat Rock - Pepe Deluxe
Jag går igång på allt som på något sätt har med katter att göra. Och så kommer faktiskt Pepe Deluxe till Flow.

Howlin' For You - The Black Keyes
Black Keyes är också ett Flow-aktuellt band, och också bandet som räddade min vår från att endast lyssna ironiskt på typ Björn Ranelid. Black Keyes är bara så himla bra.

I Got The … - Labi Siffre
Om mitt liv hade ett soundtrack, skulle I Got the … vara den låten som spelas när jag kommer in i en lokal för att göra en maffig entré. Och nej, det är inte Labi Siffre som samplat Eminem!

Plath Heart - Braids
Plath Heart är som en Grimes-låt men med en musikaliskt mer intressant vocalist. Genialt.

You Can Make It - Midi, Maxi & Efti
Alltig skall alltid avslutas med hopp om än bättre framtid. Världen är vacker och möjligheterna är oändliga.