Paleface vet hur man tänder ett dansgolv. Bland annat.

Paleface är veckans dj

Den samhällskritiska, finska hiphopen flöt ut i mainstreamen med Palefaces album Helsinki–Shangri-La (2010). Nu skördar han frukterna med välbesökta, intensiva liveshower var och varann dag. Men i dag är han bara vår! Digga Palefaces tungt gungande låtlista för fredagskvällen.

"Sommaren, som för de flesta betyder semester, är vanligtvis den mest hektiska keikkasäsongen för mig", säger Karri "Paleface" Miettinen.

"Till exempel i juli har jag sexton egna gigs runtomkring Finland, och däremellan rockar vi med GG Caravan. Mitt band Räjähtävä Nyrkki är i superhård form just nu! Ni är alla välkomna att bevittna hemlandets mest explosiva grupp."

På lördag (7.7) klockan 15 kan man se dem på Ruisrock. Det är lätt att förstå varför musiker blommar upp när de äntligen står framför publiken, och högtalarna knäpps på. Tillvaron mellan spelningarna är inte alltid så glamorösa. 

"Det blir många tusen kilometer i buss, så det är tur att vi är i gott sällskap som satsar på bra musik."

De få lediga dagarna som finns försöker Paleface tillbringa så långt borta från Babylon som möjligt.

"Då slipar jag på vår gamla, spruckna träbåt ute i skärgården."

Det är oss en ära att presentera DJ Palefaces låtlista för fredagskvällen. Den här dansanta mixen passar lika bra för hemmafesten som ute på sandstranden när solen går ner. Varsågod och njut!