Den här vackra vyn går de flesta förbi, simstadion är nämligen stängd om nätterna. (Foto: Cata Portin, Hbl arkiv)

Redax tips och tweets för vecka 22

Sommardans, simstadion, ramopunk och ryska babushkor figurerar i redax ruta den här fredagen.

JENNY JÄGERHORN, journalist

MUSIK: Sjukaste mashupen någonsin är nog M83 vs Men at work – City Down Under. Sliten 80-tals hit väcks till liv då dem kombineras med fransk electro. Genial sommarhit!

TIPS: Designhuvudstadens Paviljong intas under helgen av miljöföreningen Dodos projekt Minipolis. Här presenteras visioner om framtidens städer och urban odling. Flera gröna tak och självodlat!

GILLA: Nuorgam om svenska Voltfestivalens promovideo: ”Den här videon bevisar att en vilkensomhelst varelse med armar kan göra elektronisk musik.” Snart kanske vi ser apor på Flowfestivalen.

BONUS: We Love Helsinki-sommardans på Korjaamo på lördag! Blommor, romantik och schlager för hela slanten. För den som glömt stegen ges stödundervisning i början av kvällen.

* * *

JULIUS UUSIKYLÄ, layoutjournalist

MUSIK: Bekantade mig förra veckan med finska genren ramopunk och blev besviken för att ingen berättat för mig om bandet Ne Luumäet när jag var tolv år. Sommarfeelisen på topp med Kesäloma on kesällä eller Maauimala!

TIPS: På tal om sistnämnda: Simstadion! Besökte första gången i år och kan inte fatta hur jag missat det här fantastiska stället till nu. 

GILLA: Mitt facebook-flöde fylls av länkar till Youtube-klipp som ”Party For everybody med svensk text” och ”Euphoria - performed by the Royal Swedish Army band”. Kolla upp!

BONUS: Jag trodde jag sett en hel del. Sedan stötte jag på en sambaparad som gick mitt på Helsingegatan. Allt är möjligt i Berghäll! 

* * *

HANNA RUNDELL, journalist

MUSIK: Isländska Sigur Ros har släppt ett nytt album. Stillsammare än någonsin, men bra för avslappning.

TIPS: Packa cykelkorgen full med ost, baguetter och bubbeldricka och trampa i väg till valfri vitsippslund.

GILLA: De ryska mormödrarnas förtjusande sång från Eurovisionsfinalen har ”översatts” till svenska. Sök efter Party For Everybody - svensk text på Youtube.

BONUS: Mediekritiska bloggen och fejktidningen Dagens Svenskbladet rapporterar om en förkrossad svensk barnfamilj som helt glömde bort att titta på Eurovisionsfinalen. 

* * *