Fredagens dj-gäst Paula Vesala sätter p:et i PMMP.

PMMP-Paula är veckans dj

Paula Vesala valde en bunt pigga och upplyftande spår för fredagkvällen, lämpliga att ladda upp med inför PMMP:s turnéstart på The Circus i kväll.

Tio år sedan grundade sångerskan Paula Vesala ett band med nyfunna vännen Mira Luoti, och skivbolagen vädrade en hitduo i stil med superpopulära Nylon Beat, som började ha sett sina bästa dagar. Ursprungligen var tanken att låtarna skulle skrivas av Maki Kolehmainen, men som tur kände Mira en annan begåvad, ung musiker, Jori Sjöroos, som snabbt blev hovkompositör för Paulas finurliga texter. Succén var ett omedelbart faktum med 2003 års hit Rusketusraidat

Sedan dess har Paula och Jori skrivit både hyperaktiv trallpop och tagit musiken i mer allvarlig riktning, till exempel med Joku raja (2006) som var temalåt för den stora nationella kampanjen mot kvinnovåld. 

Vad man än tycker om musiken – och det finns många olika åsikter i vårt avlånga land – så är PMMP obestridligen ett av nationens bästa band live. Äran för det tillfaller till stor del den akrobatiska och halvgalna Mira, som man kan vänta sig vad som helst av på scenen. 

Vårens singel Heliumpallo (klicka på videon på framsidan) visade igen en ny och spännande sida av bandet. Den 13 juni släpps PMMP:s sjätte album Rakkaudesta men redan i kväll, fredagen den 1 juni, startar bandet sin sommarturné på The Circus i Helsingfors. 

Men det viktigaste först! Paula är denna veckas gäst-dj, och här nedan ligger hennes låtlista. Mycket nöje!