Redramas spellista för fredagen

Veckans gästspellista är gjord av rapparen Lasse "Redrama” Mellberg. I april kan man se honom live i bland annat Karis, Borgå och Stockholm.

Reds lista ligger på Spotify, förutom två spår som har en egen länk till YouTube. Varsågod och njut! Och ha en fin fredag, allihop!

1. Eric Turner feat Lupe Fiasco & Tinie Tempah - Angels And Stars

Producerad av svenska producenten Ishi (Swedish House Mafia). Stadion, crossover hiphop när det är som bäst!

2. Michael Kiwanuka - Home Again

Brittisk soul singer/songwriter. Påminner mig om när " svart " och " vit " musik tradition blandas, som Bill Withers gjorde i på sin tid. Och mixat så det ska låta omixat, love it!

3. Nico D - Soul Searching

Norsk reggae artist. Att hata på autotune är som att hata på distortion-gitarrer. Det finns dåligt, och det finns bra. Så mycket hjärta att man får kalla kårar

4. Looptroop - Proffessional Dreamers

Beaten och refrängen. 

5. Eminem - Not Afraid

Relaterar med varje ord. Gillar annars också den nya Eminem mer än den äldre.

6. Joel Ortiz feat Novel - Night Train

Joel Ortiz är min favorit rappare just nu. Helt otroliga tekster och flow. Och han låter alldrig som att han föröker bevisa det, han bara är. Och vi kan ju alla relatera till texten.

7. J-Son feat Salem Al Fakir - Remedy

Här kombinneras det vad jag alltid älskat med 80-90's övermelodisk pop som Toto och tidig Phil Collins, Peter Gabriel och sånt. Joo jag sade Toto;) Med hiphop. Stadion hiphop. J-Son (också svensk) är en låttskrivare och artist jag uppskattar och Salem Al Fakir på samma låt. Så låter musik när dom som gör den inte bryr sig om vad genre-poliser och bittra nostalgi-sjuka kritiker säger. LOVE IT :)

8. Gangstarr - You Know My Steez

Dj- Premier hittade på sample choppande enligt mig. Kungen och alltid kungen av "Boom Bap" soundet. Många försöker göra det samma i hela världen idag, men det här är orginalet. Och Gangstarr kommer alltid att betyda mycket eftersom det var mer än en ung hiphop artist skulle någonsin ha kunnat önska sig att vara deras förband hela Europa turnen. (2003)

9. Bob Marley - Redemption Song