Peppe hyllar Jonas Gardells twitternärvaro! Näst bäst efter hans verkliga närvaro. (Foto: Cata Portin / Hbl arkiv - detalj)

Redax tips, tweets och tankar vecka 10

Hbl:s redaktörer tipsar varje fredag om musik och händelser i helgen, listar veckans bästa tweets och delger veckans djupaste fundering.

PEPPE ÖHMAN

MUSIK: Jag får inte nog av Maskinens Krossa alla fönster. En munter låt som uppmanar kvinnor som lever med svin att bryta sig loss.

TIPS: Fotografen Helen Korpak ställer ut sina bilder på Napa Gallery på Eriksgatan 18. Pro Eto 2009-2012 heter utställningen. Dessutom öppnar nya nattklubben Adams ovanför gamla Erottaja vid Skillnaden. Det är bland annat Nollas ägare som ligger bakom den här nykomlingen.

GILLA: @jonas_gardell på Twitter: ”Ärligt, kvällspressens relation till sanningen är som mitt rövhål: beundransvärt tänjbart.”

BONUS: Is- och snöfritt, halleluja! Äntligen kan man springa längs med stadens gator utan att riskera en krossad lårbenshals och en utdragen död på långvården. 

* * * 

JANNE STRANG

MUSIK: Jag fastnade i gammal WASPSpotify och utvecklade ett plötsligt intresse för amerikansk geografi när jag lyssnade Blind In Texas, där Blackie rabblar upp städer i delstaten: "… San Antonio, and the west Texas town El Paso. Corpus Christi, Waco …". Corpus Christi, vilket ortnamn! Blackies röst är fortfarande en av mina absoluta favoriter. 

TIPS: På fredagar kan man gå till Base efter jobbet. Alltid. (Kalevagatan 3)

GILLA: @Proffsministern är min favorit på Twitter. Bästa hittills var följande tre tweets i hastig följd: 1) "Aftonbladet gnäller över att Sverige säljer vapen... Men kom på nått coolare å sälja då istället för att klaga!!" 2) "Kan bara komma på en coolare sak såhär på rak arm... Mantlar - svarta mantlar! Men dom säljs med fördel bäst tillsammans med vapen" 3) "Köp en kulspruta - få en mantel på köpet" 

* * * 

JENNY JÄGERHORN, journalist Hbl

MUSIK: Den här veckan har jag välkomnat våren i takt med norska Todd Terjes futuristiska disco anno 2012 i låten Inspector Norse och Charlotte Gainsbourgs Paradisco remixad av Joakim. Fiilismusik som ger en spark i baken och ett leende på läpparna.

TIPS: Efter att ha flyttat till egna första hemmet ska jag unna mig goda drinkar på Navy Jerry's, ett nytt hak i Kampen. Det är 50-tal för hela slanten: Stillahavsmilitärbas, burleskinfluenser och rockabilly. Mysigt, färgglatt och rörigt. Plus för gratis bordsfutis och goda romdrinkar.

GILLA: "Jag läser att England har bestämt sig för att vinna Eurovision Song Contest i Baku i år med hjälp av en gammal räv, Engelbert Humperdinck, 75 år. Jag hejar på dig Engelbert...vi minns Spanish Eyes från 1969..." skriver morsans bästis. Tror vi får se en och annan gammal räv.

BONUS: På lördagen är det dags för alla eurovisionsnördar att bänka sig med chips och läsk framför telebunken. Det är melodifestivalen grande finale i Globen i Stockholm, och bland de tio finalisterna lär åtminstone författaren Björn Ranelid och skådisen Thorsten Flinck bjuda på underhållning med sina originella bidrag.