MARRY ME, MAJA! Nästa kapitel i Finlands kärleksaffär med The Sounds skrivs på Kabelfabriken i helgen. (Foto: Cata Portin / Arkiv)

Dubbelt upp med The Sounds

Svenska rockbandet The Sounds har harvat på genom Europa sedan januari. I dag och på lördag avslutar Maja Ivarsson och bandet turnén på Kabelfabriken i Helsingfors eftersom ”Finland är som att komma hem!”

Hur har 2012 välkomnat The Sounds? 

– Det har varit alldeles fantastiskt! Vissa spelningar i Tyskland och Spanien har varit sjukt intensiva med publik på flera tusen pers. 

Något minnesvärt från livet bortom spelningarna? 

Njä … det är lite trist att turnera på vintern, man kommer inte åt att se städerna på samma sätt. Vi har mest suttit i turnébussen och kollat filmer och serier. Det är inte så glamoröst, haha! Men jag klagar inte, det är fortfarande världens bästa jobb. 

Ni avslutar turnén i Helsingfors med två spelningar. Hur känns det?

– Att komma till Finland är som att komma hemför The Sounds, det är därför vi väljer att avsluta hos er. Jag minns hur vi spelade för tjugo pers och en hund för tio år sen, men sen har det bara vuxit. Nu är det så mycket kärlek och glada miner varje gång. Det blir två hyfsat olika set, vi har förberett några extra låtar bara för er!

Sounds kör ett dj-gig på Tavastia på fredag också. 

– Ja, det är vanligtvis killarna som spelar skivor och jag dansar. Jag måste ta hand om min lilla stämma och kan inte festa till fem på morgonen. Men nu är det ju turnéavslutning så vi får se. 

Hur ser resten av våren ut för bandet och dig? 

– Vi ska ta det lite lugnt före sommarens festivaler, kanske skriva lite nya låtar. Och jag har faktiskt ett par andra projekt på gång men det är hemligt än så länge! 

The Sounds, The Limousines & Kids At The Bar på Kabelfabriken 2-3 mars.