TEAMET. Lasse Hallström omgiven av filmens stjärnor Tobias Zilliacus och Mikael Persbrandt. Foto: Claudio Bresciani/Scanpix

Tobias Zilliacus fick drömroll i Hypnotisören

Det blir Tobias Zilliacus som spelar finländska kommissarien Joona Linna i filmatiseringen av Lars Keplers detektivroman Hypnotisören. Som motspelare har han bland annat Mikael Persbrandt och Lena Olin.

Den finländska skådespelaren Tobias Zilliacus ska spela finskfödda kommissarie Joona Linna i den svenska filmregissören Lasse Hallströms nyaste storprojekt Hypnotisören. Filmen baserar sig på Lars Keplers roman med samma namn.

Skådespelarna i filmen offentliggjordes i Stockholm i dag och inspelningarna börjar i början av nästa år. I filmen spelar även Mikael Persbrandt och Hallströms fru Lena Olin. Filmen, som är Hallströms första film på svenska sedan Alla vi barn i Bullerbyn 1987, börjar spelas in i vinter och har beräknad biopremiär hösten 2012.

Filmversionen är redan såld till 30 länder och tanken är att det ska bli åtta långfilmer, med Hallström som regissör för åtminstone den första.