Peppe Öhman spår bloggarnas framtid

Bloggar är ett ständigt växande fenomen, men hur kommer bloggosfären att utvecklas i framtiden? Vad är livslängden för en blogg?

Bloggaren Peppe Öhman har alltid tyckt om att skriva. När hon började blogga hade hon ingen aning om hur stor succé hon skulle göra. I början var bloggen tänkt för vänner som bor utomlands.

– Bloggen var mest ett sätt att kommunicera, berättar Öhman.

Nu har det gått sex år och Öhman bloggar fortfarade. Hur länge har hon tänkt hålla på? Har bloggar någon egentlig livslängd? Enligt Öhman handlar det främst om hur länge man själv orkar hålla på, en blogg kan alltså finnas till hur länge som helst. Själv tänker Öhman blogga så länge det känns bra.

– Varför skulle jag inte blogga? konstaterar Öhman.

Öhman tror att bloggar i framtiden kommer att utvecklas en hel del. Vi kommer alla på något sätt att vara inblandade i de  sociala medierna. Öhmans berättar att hennes man Magnus Silfvenius-Öhman använder Facebook som blogg.

Öhman tror även att videobloggandet blir allt vanligare. Det är faktiskt något hon själv kunde tänka sig att göra i framtiden. Det enda problemet hon ser är att videobloggande är betydligt mer tidskrävande än normalt skrivande.

Öhman själv är aktuell på bokmässan med sin bok Livet & Barnet. Hennes bästa mässtips är att ta sig tid och lyssna på en till två intressanta författare.

– Försök även få julklappsböckerna signerade, det gör gåvorna mer personliga.