Framtidens Hbl enligt Stefan och Staffan. Foto: Ida Ginman

Allvarliga då de diskuterar busstidtabeller

Stefan Lundberg och Staffan Bruun, aktuella med boken Stefan och Staffan på hejsbook, är kompisar på Hejsbook – men inte på Facebook.

Är ni alltid bra kompisar?
– Jo, det är vi nog, alltid på topp, konstaterar Bruun.
– Och Staffan har förstått att han inte kan vara av annan åsikt, vi löser nog alla våra inre konflikter med våld, påpekar Lundberg med ett skratt.

Trots det finns tider på dygnet då de inte umgås. Bruun menar att de inte kan ringa varandra dygnet runt, pratet sker främst mellan klockan 9 och 21. Lundberg håller med, och berättar även att de brukar ta en månads semester från varandra under sommaren eftersom de träffas så mycket under de intensiva vintermånaderna.

– Och så finns det ju tider då vi umgås med våra fruar, från ett på natten till sju på morgonen, tillägger Bruun med ett skratt.
– Det skulle nog vara konstigt om vi umgicks med varandra då. Vad skulle folk tro om oss?

Kan ni tala allvar med varandra?
– Visst kan vi det. Humorn finns såklart med runt knuten, men om vi diskuterar busstidtabeller så är vi nog ganska allvarliga, svarar Bruun.

Skär sig er humor någonsin?
– Visst gör den det, kanske en gång i månaden, svarar Bruun.

Hur är det då med herrarna och sociala medier? Lundberg finns på Facebook, men Bruun håller sig enträget kvar vid Hejsbook. Trenden med Facebook håller nog på att minska, menar Bruun. Han tycker att Facebook-livet och de sociala medierna domminerar för mycket.
– Man skall umgås mer med varandra i verkligheten och inte via en dator.

Praktiskt är det också, Hejsbook behöver ju inte laddas.

– Men då Facebook inte mer är populärt kommer Hejsbook utan vidare att bli en trend. Praktiskt är det ju också då den inte behöver laddas, så som alla grunkor man skall ha för att kunna vara på Facebook, säger Lundberg.

– Exakt! utbrister Bruun, Hejsbook kommer att erövra marknaden och jag och Stefan blir de nya Steve Jobs. Eller alltså... Stefan och Staffan Jobs menar jag.

Sist men inte minst. Om ni uppdaterade er status på Facebook just nu, vad skulle där stå?
– Jag vet knappt vad status är då, så jag skriver knappast något, funderar Bruun.

– Jag tror att jag skulle skriva att jag är världens lyckligaste människa med tanke på allt som hänt i dag, svarar Lundberg filosofiskt.