Foto: Lehtikuva/Jussi Nukari

HS lägger ner Radio Helsinki

Helsingin Sanomat inleder samarbetsförhandlingar för att lägga ner Radio Helsinkis verksamhet.

Samarbetsförhandlingarna gäller kanalens hela personal, som är två heltids- och en visstidssanställd. Ett tjugotal frilansare arbetar också för kanalen.  

Den 18 juli inleds samarbetsförhandlingarna som ska slutföras innan hösten. Det slutliga beslutet om kanalens framtid fattas efter det.

Enligt Helsingin Sanomat, som äger den populära lokalradiokanalen, tystnar musiken den sista oktober i år. På redaktionen kom beskedet som en överraskning.

Orsakerna till nedläggningshotet är ekonomiska. Verksamheten har enligt HS alltid gått på minus, och förlusten har blivit större de senaste åren.

– Tyvärr har det inte varit möjligt att få verksamheten att bli lönsam med nuvarande koncept, säger Petteri Putkiranta, direktör för Helsingin Sanomats affärsverksamhet, till HS.

Meningen var att Radio Helsinki skulle övergå från Helsingin Sanomat till Nelonen Media på hösten, men det här arrangemanget blir inte av. I förhandlingarna fann man inte en lösning som skulle ha kunnat få kanalen att bli lönsam, skriver HS.