Foto: EPA. Londons borgmästare Boris Johnson talade i dag med invånare i den kravalldrabbade stadsdelen Clapham.

Oroligheter på olika håll i Storbritannien

Tidningen The Guardian rapporterar om oroligheter i städerna Manchester, Salford, West Bromwich, Birmingham och Wolverhampton i kväll.

I Manchester har personer tänt eld på en klädbutik och i Birmingham har skyltfönster krossats och några butiker plundrats. Också i Salford har butiksfönster krossats. Tidigare under kvällen kastade ungdomar tegelstenar på de kravallklädda poliserna, skriver BBC.

Polisen i West Midlands har under kvällen bekräftat att det inträffat mindre oroligheterna i centrum av städerna Birmingham, Wolverhampton och West Bromwich, skriver The Guardian.

I den västra Londonförorten Ealing, där hundratals deltog i kravaller i måndags kväll och krossade skyltfönster och plundrade butiker, gör sig polisen nu tydligt påmind, rapporterar TT:s utsände. Längs affärsgatorna syns många trasiga skyltfönster, men fler som är täckta av skyddande plywood eller plåt.

På många ställen syns klungor av poliser i gula västar och med avspärrningsband.

— Jag är upprörd och arg. Polisen borde vara starkare och visa sig, annars får huliganerna, som låtsas stå för något, vinna, säger Janusz Pirog.

Han säger att det är ren nöjesvandalisering, och att ungdomarna hetsar varandra.

Tidigare i dag kom uppgifter om att en 26-årig man som under nattens upplopp sköts har avlidit. I natt kommer 16 000 poliser att patrullera gatorna i London, det är 10 000 fler än förra natten. Nu överväger polisen att använda batongkulor för att stävja kravallerna som pågått under tre nätter.

Premiärminister David Cameron har bett parlamentet att återvända från sitt sommarlov för att mötas i övermorgon.