Kettlebell är populärt bland finländarna. Foto: Colourbox

Kettlebell och snöröjning populära motionsformer under 2012

De traditionella idrottsgrenarna behåller sin popularitet, men det finns också trender i finländarnas motionsvanor, visar det sig när onlinetjänsten Heiaheia listar de populäraste motionsformerna.

Nättjänsten Heiaheia.com har kartlagt finländares motionsvanor under 2012 utgående från de 150 000 personer som registrerat sig på sidan.

De tio populäraste idrottsgrenarna har hållits så gott som oförändrade de senaste åren. På första plats finns gång, på andra plats gym och på tredje plats cykling.

Vissa trender går ändå att urskilja i finländarnas motionsvanor. Zumba har fallit fyra placeringar från förra året, medan kettlebell varit årets trendgren och klättrat sex placeringar. Snöröjning var också populärt under året och steg med sju placeringar till 22:a plats.

Heiaheia förutspår att januari blir en fartfylld månad, då finländarna är ivriga på att motionera och gärna delar med sig av sina framgångar på internet. Den kalla och snöiga vintern gör också att skidning fortsättningsvis kommer att vara populär under 2013.

Heiaheia är en nättjänst där man skapar ett konto och bokför sin träning. Man kan också följa med andras motionering.