ROM Efterrätternas paradis

Efterrätter är sällan ett starkt kort på italienska restauranger. Det ligger så att säga i sakens natur;
efter att ha ätit ett pastaberg och en köttbit, så är man i regel rejält mätt. Men på Franco Bartolinis kvarterskrog La Piazzetta gäller det att lämna plats för desserten. Husets chokladtårtor, puddingar, bakelser, torra och mjuka kakor och en oslagbar crème brûlée står uppdukade. Det är bara att ta för sig vad och hur mycket du vill ha. Allt kommer från restaurangens egen konditor. Det gäller med andra ord att starta försiktigt med menyn. Bäst är husets ugnsbakade fisk med potatis eller skaldjurspastan. Fast vid entrén står en annan byffé med smårätter ”antipasti” som det är tänkt att du skall starta med. Den spräcker lätt all planering.

Det är bäst att boka bord på tel 06 699 16 40, stängt söndagar. För detta är en relativt liten kvarterskrog undangömd i gränden Vicolo del Buon Consiglio 23 bakom den stora gatan Via Cavour.