Potatismuffins med pepparrot
Muffins är ett annorlunda sätt att servera potatis på.
1/2 dl riven pepparrot på tub
1 kg skrubbad potatis
1 dl crème fraiche
salt
2 äggulor + 1 ägg
25 g smält smör
Värm ugnen till 200 grader. Koka potatisen mjuk. Lägg i en mixer och mixa hastigt, cirka 15 sekunder med skal och allt, medan de fortfarande är varma. Inte för länge, då blir det klistrigt.
Tillsätt pepparrot, crème fraiche och salt efter smak. Mixa hastigt igen (max 10 sekunder). Ställ åt sidan att svalna lite.
Vispa under tiden ihop äggulor och ägg med en gaffel. Blanda lite i taget med potatisen under pulsmixning. Rör ihop med en slickepott.
Häll upp i en plastpåse (eller spritspåse) och klipp av ett hörn. Spritsa ut i muffinsformar i en muffinsplåt. Pensla med ungefär hälften av smöret. Grädda i cirka 20 minuter. Pensla med resten av smöret.
Servera till kött eller fisk.