Hamburgerbiffar
Hamburgerbiffar
800 gram tioprocentig nötfärs
Flingsalt & svartpeppar
Ta köttet ur förpackningen minst 2 timmar innan du börjar grilla. Salta och peppra köttet och rulla försiktigt ihop till en korv så att fårorna blir vågräta. Lägg i plastfolie.
Ta köttet från kylen en halv timme före grillning, skär upp 8 stycken 100 grams biffar (eller 6 stycken à 130 gram). Tryck ut pucken till en biff på grillen, krydda med havssalt och peppar. Vänd biffen. När du vänt den kan du lägga på ostskivor så att den får smälta. På samma gång som du grillar biffarna kan du rosta bröden på grillens övre del.
Aioli
2 dl majonnäs
4 klyftor färsk vitlök
Dragon
Dijonsenap
Peppar
Pressa vitlök i majonnäsen, krydda med dragon, en tesked Dijonsenap och peppar.
Att äta till:
Cheddarost eller Monterey Jack
Senap och ketchup
Skivad rålök eller smörstekt lök
Rucola, eller finsk issallad
Skivad tomat