Snabbpizza à la kylskåpsfynd
4 portioner, 20 minuter
Enklast tänkbara och ett ypperligt tillfälle att tömma kylen på rester. Här kan du slänga på i princip vad du hittar. Toppa med den där gamla ostkanten som ligger och skräpar.
1 färdig pizzadeg (eller hemgjord deg, se recept)
5-10 sardellfiléer
olivolja
1/2 dl vatten
1 tsk torkad oregano
salami
1/2 blomkålshuvud
cocktailtomater
riven ost
nymalen svartpeppar
Tryck ut degen på en smord plåt eller på bakplåtspapper.
Låt sardellerna smälta i en stekpanna med olivolja, späd med vatten och låt det koka ihop lite grand. Pensla botten med vätskan.
Fördela vad du har hemma ovanpå, till exempel strimlad salami, tunt hyvlad blomkål och delade cocktailtomater. Krydda med oregano och svartpeppar.
Riv över ost. Kör in i ugnen i 275 grader i 7-10 minuter. Klart!