Lammkotletter med tomatsalsa och vitlökbearnaise
För 4 personer
800 g lammkotletter
3-4 kvistar färsk timjan
salt och peppar
smör och olivolja
Till tomatsalsan:
1 kg tomater
1 gul lök
1/2 chili
1 dl vatten
2 msk tomatpuré
1 dl svarta oliver
1 tsk vitvinsvinäger
Till vitlöksbearnaisen:
225 g färdig bearnaisesås
1 tsk torkad dragon
1 msk hackad persilja
1 vitlöksklyfta
Att äta till:
stekt potatis
varma grönsaker
Flå tomaterna i kokande vatten. Ta bort kärnhusen. Hacka tomatköttet grovt. Hacka även lök och chili. Fräs allt med en matsked olivolja i en kastrull. Tillsätt vatten och tomatpuré. Sjud allt i 3-4 minuter. Smaka av med oliver, vinäger, salt och peppar.
Krydda färdig bearnaisesås med torkad dragon, hackad persilja och riven vitlök.
Krydda kotletterna med hackad timjan, salt och peppar. Stek köttet i lika delar smör och olivolja, cirka 2 minuter per sida eller något mer om man vill ha köttet genomstekt.
Lägg upp salsan i botten, fortsätt med kött och toppa med vitlöksbearnaise. Bjud stekt potatis och varma grönsaker till.