Foliebakad lax
För 4 personer
600 g skinn- och benfri laxfilé
8 medelstora potatisar
2 små morötter
1 paprika
1 rödlök
8 kvistar färsk timjan
flingsalt och vitpeppar
smör och rapsolja
8 gröna sparrisar (frysta)
1 citron
(aluminiumfolie för ugn)
Skala potatisen och skär den i stora klyftor. Skala och skär morötterna i tunna stavar. Skär paprikan i bitar och skalad rödlök i klyftor. Sprid ut allt på ett ugnsfast fat. Krydda med några kvistar finhackad timjan, salt och peppar. Ringla över en dryg matsked rapsolja och sätt in allt i ugnen i 200 grader i drygt 10 minuter.
Skär laxen i 4 portionsbitar som steks i lika delar smör och rapsolja, cirka 3 minuter per sida. Salta och peppra lätt. Mot slutet läggs sparrisen i pannan och får steka med ett par minuter.
Smöra 4 bitar aluminiumfolie mitt på och lägg grönsaksblandningen där. Toppa med laxen. Pressa över citron, salta och lägg timjan överst. Vik ihop med skarven uppåt. Värm paketen 5 minuter i 200 graders ugnsvärme eller över öppen eld om maten äts ute.