Lyxigare korv med pommes frites
För 4 personer
600 g kryddig korv av 2-3 sorter
1 paket bacon, 145 g
rypsolja
Till salsan:
1 röd paprika
1 grön paprika
1 gul lök
1 vitlösklyfta
2 msk olivolja
salt och svartpeppar
Till pommes fritesen:
10 stora potatisar av fast sort
1 liter frityrolja
Att äta till:
ärtskott eller blandade salladsblad
Dessutom behövs:grillpinnar
Skär korven i 5 centimeter långa bitar, men ta inte med ändarna. Ställ korvbitarna på höjden, linda ihop dem med bacon och fäst till paket med hjälp av grillpinnar.
Skölj och skär paprikorna i små bitar, hacka den gula löken samt vitlöksklyftan. Blanda hacket med olivolja, salt och svartpeppar.
Skala potatisarna och skär dem i centimetertjocka stavar. Ge stavarna ett uppkok i vatten för att få bort stärkelsen. Låt stavarna torka på en ren handduk innan de friteras cirka 5 minuter i 165-gradig olja. Salta.
Pensla korvarnas snittytor med rypsolja. Grilla korvpaketen i 8 minuter i 200 graders ugnsvärme eller 3-4 minuter per sida i grillpanna. Lägg på ett lock mot slutet så att korvarna blir genomvarma.