Blå pasta
1 HK Blå länkkorv, i strimlor
350 g bugatinipasta eller spaghetti
rypsolja
170 g bacon, i strimlor
1 stor lök, hackad
2 vitlöksklyftor i tunna skivor
salt, svartpeppar
2 ägg, rucola, 2 dl körsbärstomater
1 dl parmesan
Koka pastan i saltat vatten. Låt pastan rinna av och tillsätt cirka 2 matskedar rypsolja. Blanda väl och håll pastan varm.
Klipp baconet i små bitar och stek tills det är knaprigt. Tillsätt lök och vitlök och stek tills löken är gyllene. Ta upp lök-baconblandningen ur pannan och bryn korvstrimlorna i baconfettet. Blanda lök-baconblandningen och pastan med korven i pannan, krydda med svartpeppar och stek blandningen i cirka en minut.
Lyft pannan från spisen och häll ner äggen i blandningen. Rör om och lägg upp på serveringsfat. Krydda ordentligt med svartpeppar och dekorera med rucola, körsbärstomater och parmesan.
Receptet är från boken Sininen Lenkki 50 – ja mestarien makkarareseptit av Markku Haapio (Otava).