Pasta med kräftstjärtar i hummersås
För 4 personer
400 g torkad pasta
1 msk olivolja
1 krm svartpeppar
340 g kräftstjärtar, 2 burkar
Till såsen:
2 dl grädde
3 dl vatten
1/2 fiskbuljongtärning
1 msk hummerfond
1–2 msk vitvinsvinäger
1 1/2 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
salt och peppar
Att äta till:
citron
blandade blad
Koka upp grädde och vatten till såsen. Smula i en halv tärning fiskbuljong samt tillsätt hummerfond.
Red av såsen med majsstärkelse löst i vatten och låt den sakta sjuda 5 minuter. Smaka av med vitvinsvinäger, salt och peppar.
Koka pastan i saltat vatten. Låt den färdiga pastan rinna av i durkslag. Rör ned olja och krydda med svartpeppar.
Lägg upp pastan i djupa tallrikar. Fördela såsen över och toppa med avrunna kräftstjärtar som inte ska värmas. Avsluta med gröna blad och citronklyftor.