Stekt korv med örtstuvad sommarlök
För 4 personer
600 g korv
smör och rypsolja till stekning
Till stuvningen:
1 färsk gul lök
1 färsk rödlök
1/2 purjolök
1 vitlöksklyfta
4–5 kvistar färsk timjan
1 msk smör
1 1/2 dl grädde
2 dl vatten
1 msk kycklingfond
majsstärkelse till redning
salt och vitpeppar
Att äta till:
kokt nypotatis
blandad sallad
Skala och hacka den gula löken och rödlöken ganska grovt. Strimla purjolöken.
Fräs lökbitarna med smör i en kastrull. Tillsätt grädde och vatten och låt allt koka upp. Tillsätt kycklingfond, pressa i vitlök och red lätt med majsstärkelse löst i vatten. Låt stuvningen sjuda 5 minuter. Smaka av med hackad timjan, salt och vitpeppar.
Skär korven i centimetertjocka skivor. Stek skivorna i lika delar smör och rypsolja, en dryg minut per sida. Servera med nypotatis och blandad sallad.