Omelett med prinskorv och potatis
För 4 personer
8 ägg
4 msk grädde, gärna mager
2 msk klippt gräslök
salt och vitpeppar
smör och rypsolja
Att äta till:
500 g prinskorv
kokt nypotatis
isbergssallad
körsbärstomater
Tvätta och koka potatisen i lättsaltat vatten. Riv och lägg isbergssalladen i kallt vatten. Då blir den extra krispig. Dela körsbärstomaterna i halvor och klipp gräslöken.
Stek prinskorvarna i lika delar smör och rypsolja.
Vispa upp äggen med lite grädde, salt och vitpeppar. Värm en stekpanna, dock inte så att den blir glödhet, och lägg i sparsamt med smör och en skvätt rypsolja.
Tippa i äggsmeten och låt den stelna långsamt under ständig omrörning. Stäng av plattan när omeletten börjar stelna och låt den sätta sig utan omrörning. Det är en smaksak om man blandar gräslöken direkt i smeten före gräddning eller använder den som garnityr på färdig omelett.